Milena Matić i Marija Milošević na 33. mestu u Fort Loderdejlu

BEACH VOLLEY – “FORT LODERDEJL MEJDŽOR 2017.”

 

Milena Matić i Marija Milošević, srpske prvakinje u beach – volley, zauzele su 33 mesto na FIVB turniru Svetske serije “Fort Loderdejl Mejdžor 2017.” Matićeva i Miloševićeva su u 1. kolu kvalifikacija savladale Mizoe i Hašimoto iz Japana sa 2:1 (22:24, 21:17, 15:9). U 2. kolu, Nemice Itlinger i Mersman su pobedile srpske prvakinje sa 2:0 (21:12, 21:16) i plasirale se u glavni žreb.

 

 

 

 

- Imale smo mini pripreme na Floridi u trajanju od sedam dana, ali očigledno da to nije još uvek dovoljno za neki značajniji plasman. Istina, savladale smo Japanke, koje su uz pomoć Tojote već počele pripreme za Olimpijske igre u Tokiju 2020. Međutim, izgubile smo od Nemica koje praktično nisu ni prekidale trenažni proces od završetk prošle sezone. One su u ovom trenutku bile prevelik zalogaj za nas. Ipak, naš cilj u ovoj sezoni je poznat – plasman na turnir finala Evropskog prvenstva u Jurmali. – istakla je Milena Matić.

- Zadovoljne smo urađenim, jer mora se znati da sun a Floridi prilično teški uslovi za igranje. Naime, temperatura se kreće između 27 – 30 stepeni, ali problem je visoka vlažnost vazduha, koja ide čak do 96 odsto. Bez rada na pesku neće biti ni rezultata, pa nam je zato cilj da nastavimo dobro da treniramo. Mi smo i u Fort Loderdejlu osvojile 120 bodova, koji sun am vrlo biti i za rang listu CEV, jer se nadamo da će nam doneti plasman turnir finala EP. – objasnila je Marija Milošević.

Srpske prvakinje će se prijaviti za učešće na turniru u Sjamenu, u Kini, koji će se odigrati od 20 – 23. aprila.