Danica Radenković

 

RadenkovicDanica

Pozicija: dizač

Godište: 1992.

Visina: 184 cm

Debitovala za seniorke: 2012.

 

Ova talentovana Nišlijka započela je karijeru u OK Student. Nakon toga je prešla u Obrenovac gde je trenirala pod rukovodstvom tadašnjeg selektora juniorske reprezentacije, Zorana Kovačića. Iz TENT-a je otišla u Klek, a nakon toga u subotički Spartak.

Proteklu sezonu je provela u Pjaćenci, a trenutno nastupa za nemački Šveriner.

Kada je 2008. godine selektor kadetkinja Marijana Boričić uvrstila u ekipu, Daničina karijera je krenula uzlaznom putanjom. Od samog starta je postala kapiten ekipe i vođa generacije ’92.

Učestvovala je na Evropskom prvenstvu u Holandiji i osvojila srebrnu medalju sa kadetkinjama. Nakon toga, uzela je još jedno srebro na Svetskom prvenstvu u Tajlandu (bila najbolji dizač šampionata). Na Juniorskom evropskom prvenstvu 2010, u svom rodnom Nišu, dodala je još jednu srebrnu medalju u svoju kolekciju, a bila je zvanično i najbolji dizač šampionata.

Učestvovala je tri puta na Balkanijadama, osvojivši srebro (sa kadetkinjama) i dva zlata (po jedno sa kadetkinjama i juniorkama). Sa svojih 184 cm predodređena je da bude kvalitetan igrač, a potvrda za to je stigla i od selektora Terzića koji je pozvao da se priključi seniorskoj reprezentaciji.

Osim što ima odličnu tehniku prstiju, Danica je odličan server, ima visok dohvat i jak blok.

Pročitano 5612 puta