Kategorija: FIVB

SP klubova 2017. u Poljskoj

SENIORI – XIII SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2017.

 

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da će se XIII Svetsko klupsko prvenstvo 2017. u konkurenciji odbojkaša odigrati 11 – 17. decembra u Poljskoj. Na Prvenstvu će igrati 8 ekipa: prvaci Evrope, Južne Amerike i Azije, prvak Poljske, dva nacionalna prvaka iz zemalja koje su u vrhu FIVB rang liste od 31. decembra, kao i dve ekipe koje će dobiti “specijalne pozivnice” (wild card) Svetske odbojkaške federacije. Prvenstvo će se odigrati u tri grada, koji će biti određeni nakndano. Takmičenje po grupama je na programu u dva grada 11 – 14. decembra, a polufinale i finale u trećem gradu 16. i 17. decembra.

Kategorija: FIVB

Poznati svi učesnici Svetskog Kupa šampiona 2017.

SENIORKE I SENIORI – VII SVETSKI KUP ŠAMPIONA 2017.

 

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je spisak učesnika VII Svetskog Kupa šampiona 2017. u obe konkurencije. Na turniru odbojkašica, 5 – 10. septembra u Tokiju i Nagoji, igraće Japan, Kina, Rusija, Brazil, SAD i Koreja. U konkurenciji odbojkaša, 12 – 17. septembra u Nagoji i Osaki, igraće Japan, Iran, Francuska, Brazil, SAD i Italija. Odluku o učesnicima doneo je Administrativni Bord FIVB, pa će u Japanu, pored domaćina, igrati predstavnici četiri najuspešnija Kontinenta sa Olimpijskih igara 2016, na osnovu Kontinentalnih rang lista i po jedna selekcija na osnovu “specijalne pozivnice” (wild card) FIVB i Odbojkaške federacije Japana (JVA).

Kategorija: FIVB

Novi Izvršni odbor i Administrativni Bord FIVB

FIVB

 

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da je potvrđen sastav Izvršnog odbora i Administrativnog Borda FIVB na osnovu odluka donetih na 35. Kongresu FIVB, održanom u oktobru u Buenos Airesu.

Kategorija: FIVB

FIVB i Žerflor partneri do 2020.

FIVB

 

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, i kompanija Žerflor produžili su Ugovor o saradnji do 2020. godine. Dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB, i Bertran Šama, generalni direktor Žerflora, potpisali su novi Ugovor u sedištu Žerflora u Lionu, u Francuskoj. Novim ugovorom Žerflor je postao zvanični snabdevač odbojkaških podloga za Svetska prvenstva 2018. u obe konkurencije, kao i za Olimpijske igre 2020. u Tokiju.

Kategorija: FIVB

Svetski Kup šampiona 2017. u Tokiju, Nagoji i Osaki

SENIORKE I SENIORI – VII SVETSKI KUP ŠAMPIONA 2017.

 

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, i Odbojkaška federacija Japana (JVA), saopštile su da će se VII Svetski Kup šampiona 2017. odigrati u u Tokiju, Nagoji i Osaki. Odbojkašice će turnir odigrati od 5. – 10. septembra, a prva dva kola (5. i 6. septembar) odigraće se u dvorani Metropoliten (10 000) u Tokiju. Dvorana Nipongaiši (8000) u Nagoji biće domaćin poslednja tri kola (8. – 10. septembra) odbojkašica. Odbojkaši će Svetski Kup šampiona odigrati od 12. – 17. septembra. Prva dva kola (12. i 13. septembar) odigraće se u Nagoji, a poslednja tri kola (15. – 17. septembar) u Gradskoj dvorani (8200) u Osaki.