Kategorija: FIVB

Dinamo iz Moskve osmi učesnik SP u Kobeu

SENIORKE – XI SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2017.

 

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je danas da je Dinamo iz Moskve dobio “specijalnu pozivnicu” FIVB (wild card) za XI Svetsko klupsko prvenstvo 2017. u konkurenciji odbojkašica, koje će se odigrati 8 – 14. maja 2017. u Kobeu, u Japanu i tako kompletirao spisak učesnika. Organizator Prvenstva je Hisamicu Springs iz Kobea, a na Prvenstvu će još igrati NEC Red Rokets iz Kavasakija, iz Japana, Reksona Sesk iz Rio de Žaneira iz Brazila, Vakifbank Istanbul (Milena Rašić), Volero Cirih (Bojana Živković, Silvija Popović, Ana Antonijević, Zoran Terzić, Željko Bulatović, Đorđe Gavran, Vladan Radonjić), Ezačibaši Vitra Istanbul (Maja Ognjenović, Tijana Bošković) i Volej Nestle Osasko Sao Paulo (Tijana Malešević, Ana Bjelica) iz Brazila.

Kategorija: FIVB

Na današnji dan pre 70 godina osnovana je Svetska odbojkaška federacija – Zoran Gajić poslao čestitiku predsedniku Grasi

FIVB – SVETSKA ODBOJKAŠKA FEDERACIJA

 

Danas se obeležava 70 godina od osnivanja Svetske odbojkaške federacije, FIVB, čiji je jedan od osnivača bio i Odbojkaški savez Jugoslavije. U Parizu je 18 – 20. aprila 1947. održan prvi, osnivački Kongres FIVB u čijem radu su učestovovali predstavnici 14 zemalja: Belgije, Brazila, Čehoslovačke, Egipta, Francuske, Mađarske, Italije, Holandije, Poljske, Portugalije, Rumunije, Urugvaja, SAD i Jugoslavije.

Kategorija: FIVB

“Specijalne pozivnice” za Vakfibank, Volero, Ezačibaši i Osasko

SENIORKE – XI SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2017.

 

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da su Vakifbank Istanbul (Milena Rašić), Volero Cirih (Bojana Živković, Silvija Popović, Zoran Terzić, Željko Bulatović, Đorđe Gavran, Vladan Radonjić), Ezačibaši Vitra Istanbul (Maja Ognjenović, Tijana Bošković) i Volej Nestle Osasko (Tijana Malešević, Ana Bjelica) iz Brazila dobili “specijalne pozivnice” FIVB (wild card) za XI Svetsko klupsko prvenstvo 2017. u konkurenciji odbojkašica, koje će se odigrati 9 – 14. maja 2017. u Kobeu, u Japanu. Organizator Prvenstva biće Hisamicu Springs iz Kobea, a na Prvenstvu će još igrati NEC Red Rokets iz Kavasakija, iz Japana, prvak Azije, Reksona Sesk iz Rio de Žaneira iz Brazila, prvak Južne Amerike, dok će osmi tim biti pobednik CEV Lige šampiona (22. i 23. april – Trevizo).

Kategorija: FIVB

Objavljen kompletan raspored Svetskog Kupa šampiona 2017.  

SENIORKE I SENIORI – VII SVETSKI KUP ŠAMPIONA 2017.

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je kompletan raspored VII Svetskog Kupa šampiona 2017. u obe konkurencije. Odbojkašice će turnir odigrati 5 – 10. septembra, a prva dva kola odigraće se u dvorani Metropoliten (10 000) u Tokiju. Dvorana Nipongaiši (8000) u Nagoji biće domaćin poslednja tri kola. Odbojkaši će Svetski Kup šampiona odigrati 12 – 17. septembra. Prva dva kola odigraće se u Nagoji, a poslednja tri kola u Gradskoj dvorani (8200) u Osaki.

Kategorija: FIVB

SP klubova 2017. u Poljskoj

SENIORI – XIII SVETSKO KLUPSKO PRVENSTVO 2017.

 

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da će se XIII Svetsko klupsko prvenstvo 2017. u konkurenciji odbojkaša odigrati 11 – 17. decembra u Poljskoj. Na Prvenstvu će igrati 8 ekipa: prvaci Evrope, Južne Amerike i Azije, prvak Poljske, dva nacionalna prvaka iz zemalja koje su u vrhu FIVB rang liste od 31. decembra, kao i dve ekipe koje će dobiti “specijalne pozivnice” (wild card) Svetske odbojkaške federacije. Prvenstvo će se odigrati u tri grada, koji će biti određeni nakndano. Takmičenje po grupama je na programu u dva grada 11 – 14. decembra, a polufinale i finale u trećem gradu 16. i 17. decembra.