Završnica SP odbojkaša u Torinu – poznato 19 učesnika

SENIORI – XIX SP 2018.

 

U rimskoj palati Poli održana je konferencija za medije, na kojoj je saopšteno da će se XIX SP 2018. (10 – 30. septembar) odigrati u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, i Bariju, Bolonji, Firenci, Milan, Rimu i Torinu u Italiji. FIVB je saopštio da će se završnica Svetskog prvenstva odigrati u Torinu, kao i da će kompletna lista učesnika biti poznata krajem oktobra.

 

 

 

 

 

 

Za sada je poznato 19 od 24 učesnika XIX SP 2018, koje će se odigrati 10 – 30. septembra u Italiji i Bugarskoj. Plasman su do sada izborili Italija i Bugarska, organizatori, Poljska, svetski prvak, Srbija, Francuska, Holandija, Slovenija, Rusija, Finska i Belgija iz Evrope (CEV), Japan, Australija, Iran i Kina iz Azije (AVC), Brazil i Argentina iz Južne Amerike (CSV), SAD, Dominikanska Republika i Kanada iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA).
Plasman na SP izboriće još dve selekcije iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA), sa posebnog turnira kvalifikacija, s obzirom da Kuba i Portoriko nisu mogli da otputuju u SAD na turnir kontinentalnih kvalifikacija zbog posledica uragana.

 

 

 

Poslednja tri mesta su rezervisana za 3 reprezentacije sa prvenstva Afrike (CAVB), koje će se odigrati 22 – 29. oktobra.
Žreb za SP 2018. u konkurenciji odbojkaša obaviće se u decembru 2017, na osnovu rang lista FIVB od 30. septembra 2017.