Kategorija: SENIORKE

Seniorke pobedile Bugarsku u Jekaterinbrugu – u sredu protiv Kazahstana

SENIORKE – 15. “KUP BORIS JELJCIN”

Ženska seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je maksimalnu pobedu na startu 15. “Kupa Borisa Jeljcina”, koji je počeo danas u Jekaterinburgu. Srbija je danas, u dvorani “Uraločka”, u 1. kolu savladala Bugarsku sa 3:0, po setovima 25:12, 25:15 i 25:14, posle 62 minuta igre.

Kategorija: SENIORKE

Srbija u Jekaterinburgu od nedelje

SENIORKE – 15. “KUP BORIS JELJCIN”

Ženska seniorska reprezentacija Srbije otputovaće u noći između subote i nedelje u Jekaterinburg, gde će igrati na 15. “Kupu Borisa Jeljcina”, koji će se odigrati 26 – 30. juna. Pored seniorki, Srbiju će predstavljati i Vladimir Cvetković, međunarodni sudija, koji će suditi u Jekaterinburgu. Zoran Terzić, prvi trener seniorki Srbije, saopštio je sastav tima za turnir u Rusiji.

Kategorija: SENIORKE

U Roterdamu 6 selekcija za 2 mesta na SP odbojkašica

SENIORKE – XVIII SP 2018. – EVROPSKE KVALIFIKACIJE – III RUNDA

 

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, objavila je da će se III runda Evropskih kvalifikacija za XVIII SP 2018. u konkurenciji seniorki, odigrati u Roterdamu 22 – 27. avgusta, a prve dve selekcije će ostvariti plasman na SP u Japanu. Pored Holandije, domaćina, na turniru će igrati Češka, Grčka, Bugarska, Belgija i Slovenija.

Kategorija: SENIORKE

Seniorke naredne sedmice na “Kupu Jeljcina” u Jekaterinburgu

SENIORKE – 15. “KUP BORIS JELJCIN”

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, u okviru priprema za XXV Gran Pri 2017, učestvovaće na 15. “Kupu Borisa Jeljcina”, koji će se odigrati 26 – 30. juna u Jekaterinburgu, u Rusiji. Pored Rusije i Srbije, na turniru će igrati Turska, Bugarska i Kazahstan. Vladimir Cvetković, međunarodni sudija iz Srbije, sudiće u Jekaterinburgu.

Kategorija: SENIORKE

Rusija, Turska, Italija, Azerbejdžan i Nemačka  se pridružili Srbiji na SP u Japanu

SENIORKE – XVIII SP 2018. – EVROPSKE KVALIFIKACIJE – II RUNDA

U nedelju je završeno takmičenje na pet turnira II runde kvalifikacija za XVIII SP 2018. u konkurenciji seniorki, koji su odigrani u Osijeku, Sofiji, Kortrajku, Bakuu i Vijani do Kastelo, dok je prvi turnir odigran u Varšavi, krajem maja, na kojem je trijumfovala Srbija. Plasman na Svetsko prvenstvo iz II runde kvalifikacija izborili su Srbija, Rusija, Turska, Italija, Azerbejdžan i Nemačka, pobednici 6 grupa, dok su Češka, Grčka, Bugarska, Belgija, Holandija i Slovenija, drugoplasirane selekcije, izborile plasman u III rundu.

Kategorija: SENIORKE

Srbija prva selekcija iz Evrope na SP u Japanu

SENIORKE – XVIII SP 2018. – EVROPSKE KVALIFIKACIJE – II RUNDA

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni olimpijski vicešampion, prva je selekcija iz Evrope koja je izborila plasman na XVIII SP 2018, koje će se odigrati od 30. septembra do 21. oktobra u Japanu. Srbija je osvojila prvo mesto na turniru II runde u Varšavi, dok je drugoplasirana Češka izborila plasman u III rundu kvalifikacija.