Ministar Vanja Udovičić posetio odbojkaše na Sajmu sporta: “OSS jedan od najtrofejnijih i najuspešnijih Saveza u Evropi i svetu”

6. MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA 2017. – “SRBIJA ZEMLJA SPORTA”

 

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije, posetio je danas štand Odbojkaškog saveza Srbije na 6. Međunarodnom sajmu sporta – “Srbija zemlja sporta”. U delegaciji ministarstva omladine i sporta, pored ministra Udovičića, bili su Predrag Peruničić, državni sekretar za sport, Darko Udovičić, pomoćnik ministra za sport, i Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta. Uvažene goste su dočekali Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Ivan Miljković, prvi potpredsednik OSS, Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine, proslavljeni odbojkaški reprezentativac, i Bojana Milenković, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2017. i bronzane medalje u Gran Priju 2017.

 

 

 

 

 

 

IZJAVA VANJE UDOVIČIĆA

 

Tokom posete izložbenom delu Odbojkaškog saveza Srbije, na štandu A 1 – 3, u srdačnom razgovoru, domaćini i gosti su pogledali deo bogate kolekcije medalja i pehara nacionalnih odbojkaških reprezentacija, uz poseban osvrt na takmičenja u 2017. i medalje osvojene na Evropskom prvenstvu (zlato odbojkašica i bronza odbojkaša) i u Gran Priju (bronza odbojkašica).

 

 

 

 

Nakon toga je usledila i praktična demonstracija odbojkaškog znanja, u kome je zapaženu ulogu imao ministar sporta Srbije i sam nekadašnji vrhunski sportista.
U nedelju, 26. novembra, na odbojkaškom terenu ispred štanda OSS, igraće se utakmice Mini lige (devojčice 2007. i mlađe) u organizaciji Odbojkaškog saveza Beograda.

 

 

Ulaz je slobodan, a demonstracije različitih sportova biće organizovane svakog dana od 10.30 – 19.00 časova. Svečano zatvaranje predviđeno je za nedelju, 27. novembar od 17.30 časova.
Program 6. Međunarodnog sajma sporta – “Srbija zemlja sporta” možete pogledati na linku: http://www.sajam.serbiansport.com/home