Kategorija: SVETSKA LIGA

Ivan Knežević i Dragutin Ćuk u Lozani

XXVIII SVETSKA LIGA 2017.

 

Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, i Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS, predstavljaće Odbojkaški savez Srbije na sastanku predstavnika učesnika I divizije XXVIII Svetske lige 2017, koji će se održati u petak, 24. marta u sedištu FIVB u Lozani. Na sastanku će se razgovarati o tehničkim aspektima organizacije turnira. Srbija će biti domaćin turnira B grupe I vikenda XXVIII Svetske lige 2017. u dvorani SPC “Vojvodina” u Novom Sadu 2 – 4. juna. Pored Srbije, na turniru će igrati SAD, Belgija i Kanada.

Kategorija: SVETSKA LIGA

Završnica Svetske lige na fudbalskom stadionu u Brazilu

XXVIII SVETSKA LIGA 2017.

Arena Baišada u Kuritbi, fudbalski stadion kapaciteta 35 000 mesta, biće domaćin Finalnog turnira XXVIII Svetske lige 2017. od 4. do 8. jula, saopštila je danas Svetska odbojkaška federacija, FIVB. Na Finalnom turniru će, pored Brazila, igrati 5 najuspešnijih reprezentacija sa jedinstvene tabele posle 3 odigrana vikenda, odnosno 9 utakmica.

Kategorija: SVETSKA LIGA

Pobednik Svetske lige u Novom Sadu početkom juna dočekuje SAD, Belgiju i Kanadu

XXVIII SVETSKA LIGA 2017.

Muška seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni pobednik Svetske lige, biće domaćin turnira B grupe I vikenda XXVIII Svetske lige 2017. u dvorani SPC “Vojvodina” u Novom Sadu 2 – 4. juna. Srbija će u 1. kolu, 2. juna, igrati protiv SAD. U 2. kolu, 3. juna, rival Srbiji biće Belgija, a u 3. kolu, 4. juna, Kanada. Srbija će sve mečeve odigrati od 19,00 časova.

Kategorija: SVETSKA LIGA

Na sajtu FIVB priča o seniorima Srbije, pobednicima Svetske lige 2016.

FIVB – SVETSKA LIGA 2016.

 

Na sajtu Svetske odbojkaške federacije, FIVB, objavljen je tekst u okviru pregleda događaju u 2016. pod naslovom: „Srbija osvojila prvu titulu pobednika Svetske lige“. U tekstu se navode rezultati iz ovogodišnjeg takmičenja, uz fotogafije i video materijale sa utakmica Srbije protiv Brazila i Italije, u finalu i polufinalu u Krakovu. Kompletan tekst možete pročitati na: http://www.fivb.com/en/about/news/2016-review-serbia-claim-first-world-league?id=65720 Informacije i fotografije iz Svetske lige možete pogledati na: http://www.ossrb.org/svetska-liga/news/svetska-liga

 

Kategorija: SVETSKA LIGA

Srbija domaćin SAD, Kanadi i Belgiji (2. – 4. jun), a zatim gostuje u Iranu (9. – 11. jun) i Argentini (16. – 18. jun)

XXVIII SVETSKA LIGA 2017.

Muška seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni pobednik Svetske lige, igraće naredne godine u XXVIII izdanju u B grupi u Srbiji (2. – 4. jun) sa SAD, Kanadom i Belgijom, zatim, u okviru II vikenda (9. – 11. jun) u D grupi u Iranu, sa domaćinom, Argentinom i Belgijom, i u okviru III vikenda (16. – 18. jun) u G grupi u Argentini sa domaćinom, Brazilom i Bugarskom, odlučeno je danas na sastanku Saveta Svetske lige održanom u Lozani, u sedištu FIVB. Aleksandar Boričić, predsednik CEV i potpredsednik FIVB, predsedavao je sastankom na kome su Odbojkaški savez Srbije predstavaljali Nenad Golijanin, predsednik OSS, i Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS.