Подељене награде најбољим учесницима 24. Светосавског турнира у Нишу


ОСС – ОДБОЈКАШКИ САВЕЗ НИШАВСКОГ ОКРУГА
У Нишу је завршен традиционални, 24. Светосавски турнир у одбојци – првенство нишких основних и средњих школа, које је ове године одиграно под слоганом “Победи читањем”. Као и претходних година, организатори су били Град Ниш, Савез за школски спорт Града Ниша и Одбојкашки савез Нишавског округа.На финалном турниру, одиграном у дворани Чаир, 16 екипа, које су се издвојиле као најквалитетније у конкуренцији од 54 екипе из 37 школа, одиграло је 8 мечева у 4 категорије. 183 такмичара борило се за медаље, на 2 терена, уз подршку навијача.
Пласман по категоријама:
ПИОНИРКЕ:
1. ОШ „Бранко Миљковић“
2. ОШ „Чегар“
3. ОШ „Радоје Домановић“
4. ОШ „Краљ Петар И“

ПИОНИРИ:

1. ОШ „Свети Сава“
2. ОШ „Душан Радовић“
3. ОШ „Бранко Миљковић“
4. ОШ „Краљ Петар И“

ОМЛАДИНКЕ:

1. Гимназија „Светозар Марковић“
2. Медицинска школа „Др Миленко Хаџић“
3. Гимназија „9. Мај“
4. Гимназија „Бора Станковић“

ОМЛАДИНЦИ:

1. ЕТШ „Никола Тесла“
2. Прва нишка гимназија „Стеван Сремац“
3. Економска школа
4. Гимназија „Бора Станковић“

Награде најбољим школама, медаље, пехаре, дипломе и лопте, уручили су Бранислав Качар, градски већник за спорт, Јовица Здравковић, председник Савеза за школски спорт града Ниша, Марко Терзић из Окружног школског савеза и Љубодраг Бркић, председник ОСНО.

Најбољи играчи у конкуренцији основаца су Мина Ђорђевић (ОШ "Чегар") и Стеван Рајковић (ОШ "Свети Сава"), а у конкуренцији средњошколаца Миња Ристић (Гимназија "Светозар Марковић") и Михајло Стојиљковић (ЕТШ „Никола Тесла“). Најбољим играчима уручени су одбојкашки дресови – Мина је добила дрес ЖОК „Студент“, Стеван дрес ОК „Ниш“, Мињи је уручен дрес наше репрезентативке Данице Раденковић, док је Михајло на дар добио дрес Ивана Миљковића, који је уручио Љубодраг Бркић, председник ОСНО.
Проглашени су и најбољи техничари: Маша Ивановић и Никола Петровић (ОШ "Душан Радовић"), Ања Величковић (Гимназија "Светозар Марковић") и Петар Ристић (ЕТШ "Никола Тесла").
Специјалне награде најмлађим играчима Тамари Марјановић и Огњену Павловићу уручила је Милица Лошић, потпредседник УОСГН. Тамара је добила дрес ЖОК „Студент“, док је Огњену уручен дрес још једног репрезентативца из Ниша, Душана Петковића.
Посебну драж овом турниру, дала је хуманитарна акција коју је спроводило Удружење „Породична филхармонија“ из Ниша у сарадњи са организацијом Светосавског турнира. Акција је организована у виду продајне изложбе ученичких радова на самом улазу у халу. Куповином радова донирана су средства Специјалној школи са домом ученика „Бубањ“ из Ниша. Управо су ученици те школе учествовали у ревијалном делу програма. Наиме, женска и мушка екипа ове школе, одиграла је по један сет против мешовите екипе пионирки и пионира који су играли за 3. место. Одбојкашки савез Србије доделио је Специјалној школи са домом ученика "Бубањ" пет одбојкашких лопти. Поклон је уручио Љубодраг Бркић, председник ОСНО.
У ревијалном делу програма учествовали су  првотимци одбојкашког клуба Ниш, који су ученицима Специјалне школе "Бубањ" уручили поклон пакете компаније "YУМИС" која је и ове године била спонзор турнира. Поред тога играчи ОК „Ниш“ дружили су се са најмлађом публиком која је имала прилике да се опроба у сервису, за шта је двадесетак малишана, најмлађих посетилаца финала, добило поклон пакете.
Посебну награду – 3 одбојкашке лопте, доделио је ОСНО школама: ОШ „Краљ Петар И“, ОШ „Бранко Миљковић“ и Гимназији „Бора Станковић“, за посебно ангажовање професора који су са по 2 екипе, мушком и женском, дошли до финалног турнира.
Велике похвале за организацију стигле су од професора готово свих школа учесница, а посебно захвални и одушевљени су ученици, али и професори Специјалне школе. Припреме за 25. јубиларни турнир већ су почеле.
Више информација можете пронаћи на: http://www.osno.org.rs/veliko-finale-sa-specijalnim-gostima
https://www.facebook.com/svetosavski.nis/ и
https://www.instagram.com/svetosavski/

АКТУЕЛНА ОБАВЕШТЕЊА

Резултати уживо на сајту https://liga.ossrb.org/

СЕНИОРКЕ И СЕНИОРИ – БАНКА ПОШТАНСКА ШТЕДИОНИЦА СУПЕР ЛИГА, ПРВА ЛИГА И ПРВА Б ЛИГА Сви љубит...

02.10.2018. 13:49

Доступна апликација “ОСС Вести” за иОС и Андроид

ОДБОЈКАШКИ САВЕЗ СРБИЈЕ Одбојкашки савез Србије обаавештава све љубитеље одбојке да могу да преузму...

26.02.2018. 11:38

Лајковац домаћин финала Купа Србије – одбојкаши од 16.00, одбојкашице од 19.00 часова (РТС 2)

СЕНИОРКЕ И СЕНИОРИ – ФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ 2017/2018 Финале 52. Купа Србије 2017/2018 у конкурен...

14.02.2018. 12:43