Ambasador Japana priredio prijem za predsednika i generalnog sekretara OSS

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

 

Njegova ekselencija, Đuići Takahara, ambasador Japana u Srbiji, priredio je prijem i večeru za Zorana Gajića, predsednika OSS i Ivana Kneževića, generalnog sekretara OSS. Prijemu je prisustvovala Jukina Gonda, drugi sekretar ambasade Japana u Srbiji.

 

 

 

 

 

Njegova ekselencija, Đuići Takahara, obavestio je Zorana Gajića i Ivana Kneževića da će delegacija grada Hofua, predvođena Masatom Macuurom, gradonačelnikom Hofua, u aprilu posetiti Srbiju. Biće to prilika da se čelnici Odbojkaškog saveza Srbije sastanu sa gradonačelnikom Hofua, grada koji će uoči Olimpijskih igara 2020. ugosititi žensku i mušku seniorsku reprezentaciju Srbije.

 

 

Na inicijativu Tadašija Nagaija, nekadašnjeg ambasadora Japana u Srbiji, počasnog građanina Beograda, nosioca ordena jugoslovenske zvezde II stepena i dobitnika “Zlatne plakete OSS”, grad Hofu je spreman da ugosti i snosi sve troškove priprema ženske i muške seniorske reprezentacije Srbije za Olimpijske igre 2020, koje će se održati u Tokiju.
Hofu se nalazi na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, rodnom kraju Tadašija Nagaija, a informacija je u aprilu prošle godine potvrđena pismom Masata Macuure, gradonačelnika Hofua, koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo i želju da Grad Hofu bude domaćin najboljim odbojkašicama i odbojkašima Srbije uoči jubilarnih, XXX Olimpijskih igara 2020, koje će se drugi put u istoriji održati u Tokiju. Prve Olimpijske igre u Tokiju održane su 1964. godine i to su bile prve Igre na kojima se igrala odbojka u obe konkurencije.
Odbojkaški savez Srbije je postao prvi Savez u našoj zemlji koji je već obezbedio pripreme za obe reprezentacije za Olimpijske igre 2020.