Delegacija Grada Hofua posetila Odbojkaški savez Srbije

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

 

Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, primili su danas delegaciju Grada Hofua u prostorijama Odbojkašog saveza Srbije. Masato Macuura, gradonačelnik Hofua, predvodio je delegaciju Grada u kojoj su bili ugledni funkcioneri gradske vlade i skupštine. Prijemu su prisustvovali Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, počasni građanin Beograda, nosilac ordena jugoslovenske zvezde II stepena i dobitnik “Zlatne plakete OSS” i predsednik Društva Japan – Srbija i Jukina Gonda, drugi sekretar ambasade Japana u Srbiji.

 

 

 

 

U srdačnom razgovoru, predsednik OSS i gradonačelnik Hofua su se prisetili gostovanja odbojkaških reprezentacija Srbije na takmičenjima u Japanu.

 

 

Masato Macuura, gradonačelnik Hofua, potvrdio je spremnost Grada da uoči Olimpijskih igara 2020. ugosititi žensku i mušku seniorsku reprezentaciju Srbije, uz odobrenje i podršku Vlade Japana.
Gradonačelnik Hofua se intesersovao za potrebe odbojkaških reprezentacija Srbije prilikom gostovanja u Hofuu i pozvao čelnike OSS da posete Hofu i sami odaberu smeštajne kapacitete, kao i potrebne dvorane za treninge.
Zoran Gajić, predsednik OSS, zahvalio se na gostoprimstvu Grada Hofua i predložio gradonačelniku Macuuri da naredne godine ženska i muška kadetska reprezentacija Grada Hofua budu gosti Odbojkaškog saveza Srbije i učesnici tradicionalnog “Majskog turnira”, turnira Gradskih omladinskih reprezentacija, koji se održava u Beogradu.

 

 

Na inicijativu Tadašija Nagaija, nekadašnjeg ambasadora Japana u Srbiji, Grad Hofu će ugostiti i snositi sve troškove priprema ženske i muške seniorske reprezentacije Srbije za Olimpijske igre 2020, koje će se održati u Tokiju.
Hofu se nalazi na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, rodnom kraju Tadašija Nagaija, a informacija je u aprilu prošle godine potvrđena pismom Masata Macuure, gradonačelnika Hofua, koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo i želju da Grad Hofu bude domaćin najboljim odbojkašicama i odbojkašima Srbije uoči jubilarnih, XXX Olimpijskih igara 2020, koje će se drugi put u istoriji održati u Tokiju. Prve Olimpijske igre u Tokiju održane su 1964. godine i to su bile prve Igre na kojima se igrala odbojka u obe konkurencije.
Odbojkaški savez Srbije je postao prvi Savez u našoj zemlji koji je već obezbedio pripreme za obe reprezentacije za Olimpijske igre 2020.