Završene pripreme pionirki i pionira u Kragujevcu

PIONIRKE I PIONIRI – I EP 2017.

 

Ženska i muška pionirska reprezentacija Srbije završile su danas pripreme za turnire II runde kvalifikacija za I EP 2017. Pionirke i pioniri su trenirali u sali hotela „Šumarice“ u Kragujevcu, gde su imali maksimalne uslove za dobar rad.

 

 

 

 

 

- O devojčicama i njihovom odnosu prema treninzima najbolje govori činjenica da nisu želele da idu u grad, već da ostanu u hotelu, da se odmore i pripreme za novi trening. Mislim da je to najbolji dokaz koliko su vredne i posvećene treninzima. – kratko je rekao Željko Šćepanović, prvi trener pionirki Srbije.

 

- Uslovi su stvarno fenomenalni. Meni je najvaažnije bilo da sala bude blizu hotela, smeštaja, što je ovde slučaj. Radili smo elemente odbrane, a zatim i sinhronizaciju sa blokom. To je ono što smo zactrali planom i programom rada. Nadam se da ćemo u Crnoj Gori na terenu prikazati sve ono što se dogovorimo u svlačionici. Očekujem da će to biti dovoljno za prvo mesto i plasman na prvenstvo Evrope. – rekao je Ognjen Bulić, prvi trener pionira Srbije.

 

- Kao nekadašnjoj reprezentativki, ovo je za mene pravo osveženje. Raditi sa decom u reprezentacije je sasvim novo iskustvo. Potrebno je mnogo razumevanja i energije, one pozitivne. S obzirom da sam jedino žensko u stručnom štabu, malo sam povlašćena u odnosu na kolege Šćepanovića i Zekića, ali i devojkama je trebalo vremena da se toga sete. Izuzetna mi je čast što sam deo ovog stručnog štaba i sudeći po odnosima u timu, verujem da ćemo ostvariti krajnji cilj, a to je plasman na EP u Bugarskoj. – objasnila je Dragana Sekulović Janković, drugi trener pionirki Srbije.

 

- Sve devojčice su opravdale poverenje svojim radom, zalaganjem, ali i ponašanjem. Podredile su sve kolektivu i to je njihova dodatna snaga. Imali smo sjajnu saradnju u stručnom štabu, s tim što je Dragani i meni posao olakašan i osećamo se povlašćeni, jer Šćepanović veći deo posla preuzima na sebe. Sudeći prema viđenom na pripremama gotovo da sam siguran da ćemo krajem jula putovati u Bugarsku. – optimista je Nemanja Zekić, drugi trener pionirki Srbije.

 

Pionirke Srbije će igrati u A grupi kvalifikacija u dvorani „Vizura Sport“ u Zemunu (13 – 15. april) sa Crnom Gorom, Mađarskom i Belorusijom, dok će pioniri igrati u B grupi u Baru (14 – 16. april) sa Crnom Gorom i Hrvatskom.