Zoran Gajić i Ivan Knežević putuju u Hofu

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE - GRAD HOFU

 

Na poziv Masata Macuure, gradonačelnika Hofua, Zoran Gajić, predsednik OSS i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, posetiće Hofu 15 – 19. jula i potpisati Ugovor o saradnji po kome će Grad Hofu uoči Olimpijskih igara 2020. ugosititi žensku i mušku seniorsku reprezentaciju Srbije, uz odobrenje i podršku Vlade Japana.

 

 

 

 

Na inicijativu Tadašija Nagaija, nekadašnjeg ambasadora Japana u Srbiji, Grad Hofu će ugostiti i snositi sve troškove priprema ženske i muške seniorske reprezentacije Srbije za Olimpijske igre 2020, koje će se održati u Tokiju.
Hofu se nalazi na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, rodnom kraju Tadašija Nagaija, a informacija je u aprilu prošle godine potvrđena pismom Masata Macuure, gradonačelnika Hofua, koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo i želju da Grad Hofu bude domaćin najboljim odbojkašicama i odbojkašima Srbije uoči jubilarnih, XXX Olimpijskih igara 2020, koje će se drugi put u istoriji održati u Tokiju. Prve Olimpijske igre u Tokiju održane su 1964. godine i to su bile prve Igre na kojima se igrala odbojka u obe konkurencije.
Odbojkaški savez Srbije je postao prvi Savez u našoj zemlji koji je već obezbedio pripreme za obe reprezentacije za Olimpijske igre 2020.
Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, počasni građanin Beograda, nosilac ordena jugoslovenske zvezde II stepena i dobitnik “Zlatne plakete OSS” i predsednik Društva Japan – Srbija, najavio je da će 45 navijača iz Hofua gostovati u Sendaiju tokom vikenda i navijati za žensku seniorsku reprezentaciju Srbije na turniru D grupe II vikenda I divizije jubilarnog, XXV Gran Prija 2017.