Zoran Gajić i Masato Macuura potpisali Ugovor o saradnji – Grad Hofu domaćin odbojkašicama i odbojkašima Srbije uoči OI 2020.

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE – GRAD HOFU

 

Zoran Gajić, predsednik OSS i Masato Macuura, gradonačelnik Hofua, potpisali su Ugovor o saradnji, po kome će Grad Hofu uoči Olimpijskih igara 2020. ugosititi žensku i mušku seniorsku reprezentaciju Srbije, uz odobrenje i podršku Vlade Japana. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji i Ana Kontić, savetnik u ambasadi Srbije u Japanu.

 

 

 

 

 

Ugovorom je predviđeno gostovanje odbojkaških reprezentacija Srbije uoči Olimpijskih igara 2020, ali i Svetskog prvenstva 2018. u konkurenciji odbojkašica, kao i Svetskog Kupa 2019. u obe konkurencije.

 

 

Zoran Gajić, predsednik OSS, pozvao je Masata Macuuru i Tadašija Nagaija da budu gosti Odbojkaškog saveza Srbije na tradicionalnom Novogodišnjem koktelu. Predsednik OSS je još jednom pozvao kadetske reprezentacije Hofua da naredne godine učestvuju na tradicionalnom “Majskom turniru”, međunarodnom turniru gradskih omladinskih reprezentacija.

 

 

 

Prilikom gostovanja u Hofuu, Zoran Gajić i Ivan Knežević su posetili Salt Arenu, gde će trenirati selekcije Srbije i ispred Arene, u znak sećanja na potpisivanje Ugovora i saradnju Grada Hofua i OSS, zasadili stablo šljive.

 

 

U velikoj dvorani Salt Arene u Hofuu moguće je trenirati istovremeno na 3 terena, a u maloj sali na 2 terena, uz mogućnost korišćenja izuzetno opremljene teretane.
Odbojkaške reprezentacije Srbije u Hofuu će biti smeštene u hotelu Hofu Grand, gde je i potpisan Ugovor između OSS i Grada Hofua.

 

 

Prilikom posete Gimanziji u Hofuu, Gajić i Knežević su upoznali mlade odbojkaše, koji su redovni učesnici završnica odbojkaških prvenstava Gimnazija u Japanu.

 

 

 

 

Žensku seniorsku reprezentaciju Srbije, na meču Gran Prija u Sendaiju protiv Japana, bodrilo je 45 navijača iz Hofua, predvođenih Tadašijem Nagaijem.
Na inicijativu Tadašija Nagaija, Grad Hofu će ugostiti, i snositi sve troškove priprema ženske i muške seniorske reprezentacije Srbije za Olimpijske igre 2020, koje će se održati u Tokiju.
Hofu se nalazi na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, rodnom kraju Tadašija Nagaija, a informacija je u aprilu prošle godine potvrđena pismom Masata Macuure, gradonačelnika Hofua, koji je izrazio svoje veliko zadovoljstvo i želju da Grad Hofu bude domaćin najboljim odbojkašicama i odbojkašima Srbije uoči jubilarnih, XXX Olimpijskih igara 2020, koje će se drugi put u istoriji održati u Tokiju. Prve Olimpijske igre u Tokiju održane su 1964. godine i to su bile prve Igre na kojima se igrala odbojka u obe konkurencije.
Odbojkaški savez Srbije je postao prvi Savez u našoj zemlji koji je već obezbedio pripreme za obe reprezentacije za Olimpijske igre 2020.
Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, počasni je građanin Beograda, nosilac ordena jugoslovenske zvezde II stepena i dobitnik “Zlatne plakete OSS” i predsednik Društva Japan – Srbija.
Kompletnu Galeriju fotografija snimljenih prilikom posete Zorana Gajića i Ivana Kneževića Hofuu, možete pogledati na: https://plus.google.com/u/0/collection/cMCMSE