Serbian flagcirilicalatinica

Liga nacija

Odbojkaši Srbije – “Svi za jednog, jedan za sve”

SENIORI – IV LIGA NACIJA 2022.

Muška seniorska reprezentacija Srbije doputovala je u nedelju uveče u Gdanjsk, gde će igrati na turniru B grupe III sedmice IV Lige nacija 2022. Put od Beograda prejo Minhena nije protekao bez problema.

lnm68

Zbog velikog propusta “Lufthanze” i kasnog dolaska aviona iz Minhena za Beograd, odbojkaši Srbije su kasnili već pri poletanju aviona za Minhen sa aerodroma “Nikola Tesla”.

Kratak vremenski period između sletanja na aerodrom u Minhenu i poletanja za Poljsku, uslovili su jurnjavu odbojkaša Srbije po hodnicima aerodroma “Franc Jozef Štraus”, a na kraju i pravu dramu na samoj pisti, pred ulazak u avion, koji je već bio spreman za poletanje.

lnm67

Preduga pasoška kontrola dodatno je uticala na kašnjenje sedmorice igrača i članova stručnog štaba na tzv. “gejt”, a kad je ostatak tima, koji je uspeo nekako da stigne do aviona, shvatio da pilot neće da sačeka njihove drugove, odbili su da uđu u letelicu.

Usledili su pregovori selektora Igora Kolakovića i kapetana aviona, gospodina Larsa, kome je objašnjeno da krivica nije samo naša, već i njegove kompanije i da bi bilo korektno da se sačeka ostatak tima. Govorio je Kolaković i o jedinstvu ekipe, pokazivao pilotu ka igračima, od kojih niko nije želeo da uđe u avion, objašnjavajući da je to u našoj reprezentaciji sasvim normalna reakcija.

Na kraju je ipak na scenu stupio “Bog i batina”, dobri kapetan Lars, koji je rizikujući ogroman pritisak i kritike ostalih putnika, kojih je kasnije i bilo, naredio povratak osoblja Luftzhanze na “gejt”, a onda i dolazak sedmorice članova odbojkaške reprezentacije Srbije.

lnm69

Za uspomenu na ovaj događaj, koji je doneo i 40-minutno kašnjenje aviona u polasku za Gdanjsk, Aleksa Brđović, tim menadžer srpskih odbojkaša, poklonio je majicu Srbije kapetanu Larsu, sa kojim se na kraju fotografisao i selektor Kolaković, koji je posebno pohvalio hrabrost i korektnost koju je ovaj iskazao.

Odbojkaši Srbije su još jednom bili jedinstveni u nameri da avion ne kreće bez svih drugova. Bili su odbojkaši Srbije na pisti u Minhenu, kao musketari Aleksandra Dime – “svi za jednog jedan za sve”.

Video materijal iz Minhena možete pogledati na FB stranici OSSRB: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0HDvoPEepkJsA9ZD26GvFxcVPbLNutbsdBhwVCoYgQtz4sKRShyNbsC6LhxrNT4cVl&id=100063470172866&sfnsn=mo

  • jul 4, 2022
  • 1461
Објављено у Liga nacija
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци

  • Seniorke od nedelje počinju sa radom Seniorke od nedelje počinju sa radom

    SENIORKE – VI LIGA NACIJA 2024.

    Ženska seniorska reprezentacija Srbije počeće u nedelju, 28. aprila sa pripremama za VI Ligu nacija 2024. Zbog obaveza u klubovima, reprezentativke će u Beograd dolaziti u etapama, od nedelje, 28. aprila do četvrtka, 2. maja.

  • Seniori Srbije počeli pripreme Seniori Srbije počeli pripreme

    SENIORI – VI LIGA NACIJA 2024.

    Muška seniorska reprezentacije Srbije današnjim okupljanjem  u beogradskom hotelu “M” počela je pripreme za VI Ligu nacija 2024. Đula Mešter, predsednik OSS, pozdravio je seniore Srbije i poželeo im dobre rezultate i plasman na Olimpijske igre.

  • Seniori Srbije u ponedeljak počinju pripreme za Ligu nacija Seniori Srbije u ponedeljak počinju pripreme za Ligu nacija

    SENIORI – VI LIGA NACIJA 2024.

    Igor Kolaković, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zakazao je početak priprema za VI Ligu nacija 2024. u ponedeljak, 22. aprila. Seniori Srbije će se okupiti u beogradskom hotelu “M” i početi sa radom, a prvi meč će odigrati 23. maja u Rio de Žaneiru protiv Irana.

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga