>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Žreb za kadetska i juniorska EP 2018. narednog petka u Luksemburgu

CEV – EP 2018. U KADETSKOJ I JUNIORSKOJ KONKURENCIJI

 

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je da će se žreb za XIII EP 2018. u kadetskoj konkurenciji i XXVI EP 2018. u juniorskoj konkurenciji održati narednog petka, 13. oktobra u sedištu CEV u Luksemburgu.

 

 

 

 

XIII EP 2018. u konkurenciji kadetkinja odigraće se 13 – 21. aprila u Sofiji i Samokovu, u Bugarskoj. Na prvenstvu će igrati igračice rođene 2002. i mlađe i biće ovo prvo prvenstvo u konkurenciji kadetkinja u uzrastu do 17 godina, pošto su do prošle godine igrale igračice do 18 godina. Pored Bugarske, domaćina, na EP će igrati još 11 selekcija, koje će plasman izboriti kroz kvalifikacije. Prva runda kvalifikacija odigraće se 27 – 29. oktobra, a druga 4 – 7. januara. Nosioci grupa će biti određeni na osnovu plasmana na I EP 2017. u konkurenciji pionirki. Sa EP 2018. plasman na XVI SP 2019. (do 18 godina) izboriće najbolje plasirane selekcije, koje se nisu prethodno kvalifikovale na osnovu rang liste FIVB, na osnovu broja mesta koje je FIVB odredio za Evropu (CEV). Odlukom Administrativnog Borda CEV, neće se ubuduće organizovati kvalifikacioni turniri mlađih kategorija za učešće na Svetskim prvenstvima, već će se učesnici određivati na osnovu plasmana na Evropskim prvenstvima. Plasman na XV EYOF 2019, Evropski olimpijski festival mladih, koji će se odigrati u Azerbejdžanu, izboriće najboljih 8 selekcija sa EP u Bugarskoj, odnosno Azerbejđžan i još 7 selekcija, ukoliko Azerbejdžan nije među osam najboljih.

 

 

XIII EP 2018. u konkurenciji kadeta odigraće se 7 – 15. aprila u Zlinu, u Češkoj i Puhovu, u Slovačkoj. Na prvenstvu će igrati igrači rođeni 2001. i mlađi i biće ovo prvo prvenstvo u konkurenciji kadeta u uzrastu do 18 godina, pošto su do prošle godine igrali igrači do 19 godina. Pored Češke i Slovačke, organizatora, na EP će igrati još 10 selekcija, koje će plasman izboriti kroz kvalifikacije. Prva runda kvalifikacija odigraće se 27 – 29. oktobra, a druga 4 – 7. januara. Nosioci grupa će biti određeni na osnovu plasmana na I EP 2017. u konkurenciji pionira. Sa EP 2018. plasman na XVI SP 2019. (do 19 godina) izboriće najbolje plasirane selekcije, koje se nisu prethodno kvalifikovale na osnovu rang liste FIVB, na osnovu broja mesta koje je FIVB odredio za Evropu (CEV). Odlukom Administrativnog Borda CEV, neće se ubuduće organizovati kvalifikacioni turniri mlađih kategorija za učešće na Svetskim prvenstvima, već će se učesnici određivati na osnovu plasmana na Evropskim prvenstvima. Plasman na XV EYOF 2019, Evropski olimpijski festival mladih, koji će se odigrati u Azerbejdžanu, izboriće najboljih 8 selekcija sa EP u Bugarskoj, odnosno Azerbejđžan i još 7 selekcija, ukoliko Azerbejdžan nije među osam najboljih.

 

 

XXVI EP 2018. u konkurenciji juniorki (do 19) odigraće se 1 – 9. septembra u Albaniji, a mesta će naknadno biti određena. Na prvenstvu će igrati igračice rođene 2000. i mlađe. Pored Albanije, domaćina, na EP će igrati još 11 selekcija, koje će plasman izboriti kroz kvalifikacije. Prva runda kvlifikacija odigraće se 11 – 14. januara, druga 26 – 29. aprila, a treća 28. juna – 1. jula. Odlukom Administrativnog Borda CEV, neće se ubuduće organizovati kvalifikacioni turniri mlađih kategorija za učešće na Svetskim prvenstvima, već će se učesnici određivati na osnovu plasmana na Evropskim prvenstvima.

 

 

XXVI EP 2018. u konkurenciji juniora (do 20) odigraće se 14 – 22. jula u Hagu i Ejdeu, u Holandiji, i Kortrajku u Belgiji. Na prvenstvu će igrati igračie rođene 1999. i mlađi. Pored Holandije i Belgije, organizatora, na EP će igrati još 10 selekcija, koje će plasman izboriti kroz kvalifikacije. Prva runda kvalifikacija odigraće se 11 – 14. januara, druga 26 – 29. aprila, a treća 28. juna – 1. jula. Odlukom Administrativnog Borda CEV, neće se ubuduće organizovati kvalifikacioni turniri mlađih kategorija za učešće na Svetskim prvenstvima, već će se učesnici određivati na osnovu plasmana na Evropskim prvenstvima.