>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Plasman na EP 2020. na osnovu CEV rang liste – kadetkinje, juniorke i juniori Srbije na prvenstvima Evrope

CEV – EP 2020. MLAĐIH KATEGORIJA

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je da se, zbog posledica pandemije virusa korona, neće igrati kvalifikacije za EP 2020. u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, već će se učesnici prvenstava Evrope odrediti na osnovu CEV rang lista. Kadetkinje Srbije su plasman na EP izborile u novembru prošle godine u okviru I runde kvalifikacija, a na osnovu rang liste CEV plasman su obezbedile i juniorke i juniori Srbije.

 

 

Pored kadetkinja Srbije, plasman na XIV EP 2020, koje će se odigrati u Podgorici, u Crnoj Gori, iz I runde kvalifikacija izborili su Rusija, Slovačka, Finska i Italija, a na osnovu CEV rang liste (https://www.cev.eu/Rankings/WomenU17.aspx) za EP se mogu prijaviti Belorusija, Nemačka, Slovenija, Turska, Bugarska i Rumunija.

XIV EP 2020. u konkurenciji kadeta odigraće se u Italiji, s obzirom da je Grčka odustala od organizacije. Pored Italije, domaćina, plasman na EP, iz I runde kvalifikacija izborili su Turska, Poljska, Češka, Finska i Francuska, a za EP se na osnovu CEV rang liste (https://www.cev.eu/Rankings/MenU18.aspx) mogu prijaviti Rusija, Belgija, Bugarska, Nemačka Slovačka i Belorusija.

XXVII EP 2020. u konkurenciji juniorki odigraće se u Zenici u Bosni i Hercegovini i Osijeku u Hrvatskoj. Pored organizatora, plasman na prvenstvo Evrope na osnovu CEV rang liste (https://www.cev.eu/Rankings/WomenU19.aspx) mogu prijaviti Srbija, Rusija, Italija, Turska, Nemačka, Slovačka, Bugarska, Belorusija, Francuska i Poljska.

Juniori će XXVII EP 2020. odigrati u Brnu, u Češkoj. Pored domaćina, šansu da se prijave na EP na osnovu rang liste CEV (https://www.cev.eu/Rankings/MenU20.aspx) imaju Srbija, Rusija, Poljska, Nemačka, Italija, Turska, Francuska, Belorusija, Ukrajina, Holandija i Belgija.

Odluku o datumima odigravanja prvenstava Evrope u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji Evropska odbojkaška konfederacija će saopštiti najkasnije do 15. jula.