>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Sva tri srpska predstavnika u sredu u šesnaestini finala Kupa CEV

SENIORI – KUP CEV 2018.

 

Sva tri srpska predstavnika, Vojvodina NS seme iz Novog Sada, Novi Pazar i Ribnica iz Kraljeva, odigraće u sredu, 6. decembra prve utakmice šesnaestine finala Kupa CEV 2018. Vojvodina NS seme će igrati u Lavovu, u Ukrajini, protiv Barkom Kažanja od 18.00 časova po našem vremenu. Novi Pazar će u dvorani Pendik ugostiti slovenački ACH Volej iz Ljubljane od 18.00 časova, dok će Ribnica u novoj Sportskoj dvorani u Kraljevu od 19.00 časova dočekati italijansku Kalcedoniju iz Verone, koju sa klupe predvodi Nikola Grbić, prvi trener seniora Srbije.

 

 

 

Revanš meč ACH Volej Ljubljana – Novi Pazar odigraće se u utorak, 19. decembra od 18.00 časova u dvorani Tivoli u Ljubljani.

Druga utakmica Vojvodina NS seme – Barkom Kažanj Lavov na programu je u sredu, 20. decembra od 18.00 časova u dvorani SPC Vojvodina u Novom Sadu.

Revanš utakmica Kalcedonija Verona – Ribnica odigraće se u sredu, 20. decembra od 20.30 časova u dvorani Pala Olimpija u Veroni.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 dobijaju se 3 boda, a ukoliko je rezultat 3:2, pobednik dobija 2 boda, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe posle dve utakmice imaju isti broj bodova, konačnog pobednika će odlučiti “zlatni set” (do 15 poena), koji će se odigrati odmah po završetku druge utakmice.

Novi Pazar će, ukoliko eliminiše Slovence, u osmini finala Kupa CEV (17. i 31. januar) igrati protiv pobednika duela između češkog Kladno Volejbala rumunske Arkade Galaci (Nikola Kovačević, Neven Majstorović).

Vojvodina NS seme će u slučaju trijumfa u osmini finala (17. i 31. januar) igrati protiv pobednika dvomeča između finskog Rovanijemija i poljske Aseko Rešovije iz Žešova.

Ukupna pobeda u dva meča protiv Verone, donela bi Ribnici u osmini finala (17. i 31. januar) utakmice protiv pobednika duela između češke Dukle iz Libereca i bugarskog Neftohimika iz Burgasa.