>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Za plasman u II rundu na plaži Štrand u Novom Sadu u subotu i nedelju

BEACH – VOLLEY – III KONTINENTALNI KUP 2018 – 2020.

Turnir I runde III Kontinentalnog kupa 2018 – 2020. u beach – volley u obe konkurencije odigraće se na plaži Štrand u Novom Sadu u subotu i nedelju, 8. i 9. juna, u okviru kvalifikacija za OI 2020. u Tokiju. Za prva dva mesta i plasman u II rundu, u konkurenciji odbojkašica boriće se Srbija, Švedska, Izrael i Albanija, a u konkurenciji odbojkaša Srbija, Belorusija, Rumunija i San Marino.

 

 

 

 

Srbija će u Novom Sadu igrati sa podmlađenim sastavom, s obzirom da su se ove sedmice povredili Aleksandra Aleksić i Lazar Kolarić.

 

 

U konkurenciji odbojkašica Srbiju će predstavljati Milena Matić/Tamara Miljević i Nataša Savović/Nina Škarić, a u konkurencij odbojkaša Stefan Basta/Vukašin Rajković i Đorđe Klašnić/Miloš Milić.

Utakmice na Štrandu počeće u subotu u 9.00 časova, a mečevi će se igrati na svakih 50 minuta.

Kasno večeras, posle tehničkog sastanka, biće poznat tačan raspored mečeva. Svaka selekcija će odigrati po dva meča, a u slučaju nerešenog rezultata igraće se “zlatni meč”, koji će odrediti konačnog pobednika.

Plasman u II rundu će ostvariti po 2 selekcije iz svih 8 grupa I runde.

Direktan plasman u II rundu na osnovu rang liste izborili su Češka, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Rusija, Finska, Poljska i Španija u konkurenciji odbojkašica, i Poljska, Letonija, Rusija, Holandija, Norveška, Italija, Austrija i Španija u konkurenciji odbojkaša.

II runda će se odigrati u maju 2020, a Finalni turnir 22 – 28. juna 2020. u Holandiji.

Samo pobednici će izboriti učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju.