>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Gradonačelnik Hofua čestitao odbojkašicama na plasmanu na Olimpijske igre

OSS – GRAD HOFU

Jutaka Ikeda, gradonačelnik Hofua, poslao je pismo Zoran Gajiću, predsedniku OSS, povodom plasmana ženske seniorske reprezentacije Srbije na Olimpijske igre, koje će se odigrati 2020. u Tokiju. Pored čestitiki, gradonačelnik Hofua je poželeo sreću i odbojkašima Srbije na turniru kvalifikacija za OI 2020, sa željom da obe reprezentacije u Tokiju ostvare vrhunske rezultate.

 

 

 

 

 

 

U Hofuu su već postavljeni baner „Hofu navija za Srbiju“ i plakat na kome je broj dana do početka Olimpijskih igara, kao i broj dana preostao do osvajanja titule Olimpijskog pobednika sa fotografijama, u prirodnoj veličini, Maje Ognjenović i Tijane Bošković.

Uprava Grada Hofua napravila je figure odbojkašica Srbije. Figure Maje Ognjenović, Tijane Bošković, Brankice Mihajlović i Stefane Veljković, u prirodnoj veličini, postavljene su u februaru ove godine u zgradi Gradske uprave u Hofuu, zajedno sa maskotom „Serbi“, koja je simbol prijateljstva Grada Hofua i Srbije.

Informaciju nam je poslao Tadaši Nagai, nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, počasni građanin Beograda, nosilac ordena jugoslovenske zvezde II stepena, dobitnik “Zlatne plakete OSS” i predsednik Društva Japan – Srbija.

Ugovor o saradnji između OSS i Grada Hofua potpisali su u julu 2017. Zoran Gajić, predsednik OSS i Masato Macuura, tadašnji gradonačelnik Hofua.

Ugovorom je predviđeno gostovanje odbojkaških reprezentacija Srbije uoči Olimpijskih igara 2020, Svetskog prvenstva 2018. u konkurenciji odbojkašica, kao i Svetskog Kupa 2019. u obe konkurencije.

Hofu se nalazi na jugu Japana u prefekturi Jamaguči, rodnom kraju Tadašija Nagaija.

Odbojkaški savez Srbije je postao prvi Savez u našoj zemlji koji je već obezbedio pripreme za obe reprezentacije za Olimpijske igre 2020.