>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Zoran Gajić posetio Zrenjanin

OSS – GRAD ZRENJANIN

Zoran Gajić, predsednik OSS, i Dragoljub Zbiljić, predsednik UO OK Vojvodina NS seme iz Novog Sada, posetili su Zrenjanin, gde ih je dočekao Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina sa saradnicima.

 

 

 

Sastanku je prisustvovao i Rajko Petrović, sportski direktor OK Klek Srbijašume iz Kleka.

Razgovaralo se o aktuelnim odbojkaškim dešavanjima u Zrenjaninu, o planovima, željama i mogućnostima za napredak, a u svemu tome Zrenjanin ima podršku čelnika OSS i novosadskog kluba, koji je jedan od stožera odbojke, ne samo u Pokrajini, već i na nivou cele Srbije.

Gradonačelnik Janjić je posle sastanka izjavio da Zrenjanin, kao grad sporta, želi da razvija sportsku infrastrukturu i organizuje velika takmičenja, ali i da želi da ima ekipe u najvišim rangovima takmičenja, kao što je slučaj u jednom od primarnih sportova, odbojci.

- Za sve to neophodna je i infrastruktura, ali i ljudi u sportskoj organizaciji. U poslednje vreme smo mnogo uradili na infrastrukturi, od otvaranja novih sala, do renoviranja i Medisona i Kristalne dvorane, a u toku je rekonstrukcija stadiona u Karađorđevom parku. Naravno da nam je želja da imamo što više ekipa u našem gradu koje igraju u najkvalitetnijem rangu takmičenja u Srbiji, u različitim sportovima. Pored odbojkašica koje već igraju u Superligi, želja nam je da i odbojkaši budu u najvišem rangu. – kazao je Janjić i dodao:

- Neophodna nam je u tome pomoć i Saveza, i odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme, sigurno najboljeg odbojkaškog kolektiva u Srbiji, tako da mislim da ćemo napraviti jednu dobru, zdravu priču, da se deca iz ove sredine bave odbojkom na kvalitetan način, a siguran sam da će doći i rezultati. – poručio je gradonačelnik Zrenjanina.

Zoran Gajić je napomenuo da je Zrenjanin “istorijsko mesto” kada je odbojka u pitanju, te da je prihvatio poziv gradonačelnika da razgovaraju o trenutnoj situaciji i planovima i šta zajedno mogu da urade za dobrobit tog sporta u Zrenjaninu i uopšte, u Srbiji.

- Najpotrebniji je kontinuitet u radu, materijalno –finansijski uslovi, stručni kadar, da bi što više dece treniralo odbojku i da bi se ekipe, u obe konkurencije, popunile svojim kadrovima. To obezbeđuje stabilnost rezultata i kontinuiteta ostanka u vrhu tabele. Previše oslanjanja na igrače iz drugih sredina dovodi do velikih kolebanja u rezultatu i zato smatram da je “temelj” uspeha dobar rad na pionirskom i kadetskom nivou, kao i obezbeđenje stručnog kadra iz svoje sredine, nastavnika, profesora, bivših igrača koji se opredeljuju da budu treneri mlađih kategorija. – istakao je Gajić i dodao da je gradonačelnikom Zrenjanina deli mišljenje o toj problematici.

 

   

   

  

Tekst i fotografije: http://www.zrenjanin.rs/