>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Na „Svetosavskom turniru“ u pionirskoj konkurenciji pobedile selekcije OŠ „Sveti Sava“

OSS – OS NIŠAVSKOG OKRUGA

 

U dvorani Čair u Nišu odigrano je finale 23. “Svetosavskog turnira”. Na dva terena odigrano je ukupno osam utakmica.

 

 

 

 

U konkurenciji pionirki prvo mesto osvojila je OŠ "Sveti Sava", koja je finalu savladala OŠ "Miroslav Antić" sa 2:1. U borbi za bronzu, OŠ "Kralj Petar I" pobedio je OŠ "Ivo Andrić" sa 2:1.
Osnovna škola "Sveti Sava" bila je najbolja i u konkurenciji pionira. U finalu su savladali OŠ "Dušan Radović" sa 2:1, dok je treće mesto osvojila OŠ "Ivo Andrić" pobedom od 2:0 nad OŠ "Bubanjski heroji".
Finale u konkurenciji omladinki odigrale su dve Gimnazije: "Stevan Sremac" – "Bora Stanković" 2:0. Bronzana medalja pripala je Medicinskoj školi "Milenko Hadžić" koja je u meču za treće mesto pobedila Gimnaziju "9. maj" sa 2:1.
Najbolji u konkurenciji omladinaca bili su učenici Elektrotehničke škole "Nikola Tesla". Oni su u finalu bili bolji od vršnjaka iz Ekonomske škole sa 2:0, a treće mesto je zauzela Medicinska škola "Milenko Hadžić".
Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Za najboljeg igrača u konkurenciji pionira proglašen je David Bujić (OŠ "Sveti Sava"), a za najboljeg tehničara Veljko Šarenac (OŠ "Sveti Sava"). Najbolja pionirka je Natalija Nikolić (OŠ "Sveti Sava"), dok je najbolji tehničar u konkurenciji pionirki Emilija Ristić (OŠ "Sveti Sava").
U omladinskoj konkurenciji najbolji su Dragana Savić (Gimnazija "Stevan Sremac") i Tomislav Tokić (ETŠ "Nikola Tesla"), dok su najbolji tehničari turnira Iva Cvetković (Gimnazija "Stevan Sremac") i Petar Ristić (ETŠ "Nikola Tesla").
Nagrade su pripale i najmlađim učesnicima turnira Sofiji Stanišev (OŠ "Miroslav Antić") i Petru Stošiću (OŠ "Dušan Radović").
Po završetku turnira uručeni su pehari i medalje, kao i poklon paketi ovogodišnjeg sponzora turnira kompanije Yumis.
U pauzi između utakmica organizovana je nagradna igra u kojoj su se najmlađi posetioci turnira oprobali u "elementima" odbojkaške igre, a na kraju i bili nagrađeni.
Ovogodišnje finale imalo je i humanitarni karakter. Studentska Asocijacija Nova i Udruženje "Porodična filharmonija" organizovali su akciju prikupljanja novčanih sredstava, kao i odeće, knjiga, ali i drugih potrepština za normalan život dvoje mališana.
Ove godine je na “Svetosavskom turniru” odigrano ukupno 127 utakmica, uz učešće oko 550 učenica i učenika, a turnir je odigran pod sloganom "Svi smo jedan tim".
Video materijal sa finala možete pogledati na https://www.youtube.com/watch?v=gLxsMfAWRiU

Više informacija možete pronaći na: http://osno.org.rs/svi-smo-bili-jedan-tim