>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Juniorke Srbije u ponedeljak putuju u Brzeće

JUNIORKE – XIX SP 2017.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije počeće u ponedeljak, 5. juna pripreme za Svetsko prvenstvo 2017. i Balkansko prvenstvo 2017. Marijana Boričić, prvi trener juniorki Srbije, na pripreme je pozvala 16 igračica.

 

 

 

Na spisku:

TEHNIČARI: ANĐELA VESELINOVIĆ (VIZURA) I ANA JAKŠIĆ (CRVENA ZVEZDA).

 

KOREKTORI: VANJA BUKILIĆ (CRVENA ZVEZDA) I SARA CARIĆ (VIZURA).

 

LIBERA: SANJA ĐURĐEVIĆ (DINAMO, PANČEVO) I ANĐELA MIĆUNOVIĆ (VIZURA).

 

BLOKERI: JOVANA KOCIĆ (VIZURA), LJUBICA MILOJEVIĆ (KRALJ, BEOGRAD), TAMARA RADMILOVIĆ (CRVENA ZVEZDA) I ISIDORA RODIĆ (VIZURA).

 

PRIMAČI: KATARINA LAZOVIĆ (VIZURA), ANASTASIJA SEKULIĆ (CRVENA ZVEZDA), TIJANA STOJKOVIĆ (DINAMO, PANČEVO), MILICA TASIĆ (CRVENA ZVEZDA), KATARINA JOVIĆ (SPARTAK, SUBOTICA) I JOVANA MIROSAVLJEVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

 

Juniorke Srbije će odmah po okupljanju u Beogradu otputovati u Brzeće, gde će trenirati do 14. juna. Posle prve faze priprema, juniorke Srbije će drugi deo odraditi u Kragujevcu 14 – 24. juna.

XIX SP 2017. u konkurenciji juniorki (do 20 godine, 1998. i mlađe) odigraće se od 7. – 16. jula u Boki del Rio i Kordobi, u Meksiku.

Na Prvenstvu će igrati 16 reprezentacija, a plasman su do sada, pored Meksika, izborili Srbija, Italija, Dominikanska Republika, Brazil, Kina, Japan, Poljska i Rusija.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije igraće četvrti put uzastopno, odnosno sedmi put u istoriji na Svetskim prvenstvima.

Juniorke Srbije će na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu (27. jun – 1. jul) igrati u B grupi sa Turskom, Rumunijom i Albanijom.