>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Kadetkinje Srbije od utorka na pripremama u Beogradu

KADETKINJE – XIV EP 2020.

Ženska kadetska reprezentacija Srbije počeće u utorak, 22. septembra pripreme za XIV EP 2020, koji će se odigrati od 1. do 9. oktobra u Podgorici, u Crnoj Gori. Sve utakmice sa EP 2020. u Podgorici direktno će prenositi TV Sport Klub. Jovo Caković, prvi trener kadetkinja Srbije, na pripreme je pozvao 14 igračica.

 

 

Na spisku su:

TEHNIČARI: NINA MANDOVIĆ (TENT, OBRENOVAC) I IVONA LAZOVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

KOREKTOR: SIMONA MATESKA (BEOGRAD).

LIBERO: ANJA KUJUNDŽIĆ (CRVENA ZVEZDA) I STEFANA PAKIĆ (TENT, OBRENOVAC).

BLOKERI: ANA JARAMAZOVIĆ (TENT, OBRENOVAC), IVA ŠUĆUROVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA) I HENA KURTAGIĆ (TENT, OBRENOVAC).

PRIMAČI: ALEKSANDRA UZELAC (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC), UNA VAJAGIĆ (OMLADINAC, NOVI BANOVCI), KSENIJA TOMIĆ (PARTIZAN SOKER), ANJA ZUBIĆ (PARTIZAN SOKER), VANJA IVANOVIĆ (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC), I SONJA DANILOVIĆ (TENT, OBRENOVAC).

Kadetkinje Srbije će trenirati u dvorani Republičkog zavoda za sport u Košutnjaku, u Beogradu, do subote, 26. septembra kada je predviđen polazak za Crnu Goru. Izabranice Jove Cakovića će pre početka EP trenirati sa Crnom Gorom i odigrati dve prijateljske utakmice.

Kadetkinje će u kompletnom sastavu biti u petak, 25. septembra, kada se iz Italije vrate Hena Kurtagić, Stefana Pakić i Sonja Danilović, koje igraju za TENT iz Obrenovca u CEV Ligi šampiona 2021. protiv Skandićija.

Ženska kadetska reprezentacija Srbije odigraće prvu utakmica u B grupi XIV EP 2020. protiv Nemačke u četvrtak, 1. oktobra od 17,30 časova, saopštio je CEV. Srbija će u 2. kolu, u petak, 2. oktobra igrati protiv Poljske (17.30), a u 3. kolu, u subotu, 3. oktobra protiv Rumunije (15.00). Kadetkinje Srbije će u 4. kolu, u ponedeljak, 5. oktobra igrati protiv Rusije (20.00), a u poslednjem, 5. kolu, u utorak, 6. oktobra protiv Belorusije (17.30).

U A grupi će igrati Crna Gora, Italija, Slovenija, Turska, Bugarska i Slovačka.

XIV EP 2020. u konkurenciji kadetkinja odigraće se od 1. do 9. oktobra u Podgorici u dvoranama SC Verde i Univerzitetskog sportsko – kulturnog centra.

Na EP 2020. pravo igranja imaju odbojkašice rođene 1. januara 2004. i mlađe.

Sve utakmice sa EP 2020. u Podgorici direktno će prenositi TV Sport Klub.