>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Kadetkinje startovale sa pripremama – kompletne od naredne sedmice

KADETKINJE – XII EP 2017.

Ženska kadetska reprezentacija Srbije danas je u Staroj Pazovi počela pripreme za XII EP 2017, koje će se odigrati 1 – 9. aprila u Arnemu, u Holandiji. Jovo Caković, prvi trener ženske kadetske reprezentacije Srbije, na pripreme je pozvao 16 igračica.

 

 

 

Na spisku su:

TEHNIČARI: RADA PEROVIĆ (KLEK SRBIJAŠUME) I ANA MARIJA JONJEV (CRVENA ZVEZDA).

 

KOREKTORI: SARA CARIĆ (VIZURA) I BARBARA BATINIĆ (SPARTAK, SUBOTICA).

 

LIBERA: MILA KOCIĆ (VIZURA) I TAMARA ILIĆ (SPARTAK, SUBOTICA).

 

BLOKERI: ISIDORA RODIĆ (VIZURA), MILJANA GLUŠAC (FOK, NOVI SAD), VERONIKA ĐOKIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA) I JOVANA ADŽIĆ (VIZURA).

 

PRIMAČI: KATARINA GAJEVIĆ (VIZURA), DEJANA LEKIĆ (CRVENA ZVEZDA), MILICA MILUNOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), JOVANA MIROSAVLJEVIĆ (JEDINSTVO, STARA PAZOVA), ANA PEJIČIĆ (VIZURA) I ANITA KOVAČEVIĆ (GIMNAZIJALAC, KRALJEVO).

 

Kadetkinje Srbije će trenirati u Staroj Pazovi do polaska u Holandiju. Na današnjem prvom treningu Jovo Caković je imao na raspolaganju 12 igračica, dok će se Perović, Glušac, Batinić, Ilić, Gajević i Carić priključiti saigračicama početkom naredne sedmice zbog obaveza u klubovima. S obzirom na manji broj igračica, na pripreme su naknadno priključene kadetkinje, članice Jedinstva iz Stare Pazove: Dunja Lazar (libero), Milica Nikolić (korektor) i Anđelija Drašković (tehničar).

Ženska kadetska reprezentacija Srbije igraće u B grupi XII EP 2017. sa Rumunijom, Belorusijom, Poljskom, Slovenijom i Grčkom.

U A grupi će igrati Holandija, Turska, Bugarska, Rusija, Nemačka i Italija.

Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz obe grupe, dok će se 3. i 4. reprezentacije plasirati u razigravanje za plasman od 5 – 8. mesta.