>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Dve sedmice priprema kadetkinja – u četvrtak put u Holandiju

KADETKINJE – XII EP 2017.

 

Ženska kadetska reprezentacija Srbije pune dve sedmice se priprema u Staroj Pazovi za XII EP 2017, koje će se odigrati 1 – 9. aprila u Arnemu, u Holandiji. Kadetkinje Srbije će u Holandiju otputovati u četvrtak, 30. marta.

 

 

 

- Zadovoljan sam onim što je urađeno do sada s obzirom da su se nosioci igre ove generacije priključili pripremama pre tri – četiri dana. Generalno, devojke dolaze iz takmičarskog perioda i u dobrom su stanju. Smatram da imamo još dovoljno vremena da se pripremimo za prvu utakmicu protiv Rumunije, koja će se odigrati u subotu. – naglasio je Jovo Caković, prvi trener kadetkinja Srbije.

Kadetkinje Srbije igrale su na 7 od 11 do sada odigranih šampionata Evrope i osvojile tri srebrne i dve bronzane medalje. Na debitantskom učešću, u Zagrebu 2003. osvojena je bronzana medalja. U Brnu 2007. i Roterdamu 2009. kadetkinje Srbije osvojile su srebrne medalje, a na EP 2011. u Ankari, Srbija je osvojila bronzanu medalju. Na EP 2015. u Bugarskoj, Srbija je zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju. Kadetkinje Srbije su trijumfovale na 27 od 40 odigranih utakmica, uz 13 poraza, set količnik 91:54 i fascinantnih 67,5 odsto pobeda.
Ženska kadetska reprezentacija Srbije igraće u B grupi XII EP 2017. sa Rumunijom, Belorusijom, Poljskom, Slovenijom i Grčkom.
U A grupi će igrati Holandija, Turska, Bugarska, Rusija, Nemačka i Italija.
Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz obe grupe, dok će se 3. i 4. reprezentacije plasirati u razigravanje za plasman od 5 – 8. mesta.