>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Srbija protiv Italije za finale – direktan prenos na Laoli (subota u 15.45)

KADETKINJE – XII EP 2017.

Ženska kadetska reprezentacija Srbije igraće u prvom polufinalu XII EP 2017. u Arnemu protiv Italije, sutra (subota, 8. april) od 15.45 časova, uz direktan prenos na http://www.laola1.tv/en-int/livestream/volleyball-cev-u18-europameisterschaft-frauen-semi1-len U drugom polufinalu, od 18.15 časova, igraće Belorusija – Rusija.

 

 

 

Kadetkinje Srbije su radost zbog plasmana u polufinale podelile sa odbojkašicama Belorusije, koje su jučerašnjom pobedom protiv Poljske osvojile prvo mesto u grupi.

Pored plasmana u polufinale, kadetkinje Srbije su obezbedile učešće na Svetskom prvenstvu u Argentini, kao i na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Mađarskoj.

 

- Italija je apsolutni favorit. Protekle noći sam pregledao sve njihove utakmice i oni su sigurno najkvalitetnija reprezentacija na ovom prvenstvu. Pružaju najkonstantnije igre i do jučerašnjeg meča protiv Holandije nisu izgubili nijedan set. Igraju sa mnogo kapaciteta u napadu i imaju veliki fond igračica. Naš zadatak je da damo svoj maksimum i probamo da pobedimo sebe pre svega. Šta to znači ? Znači da damo 150 odsto svojih mogućnosti i vidimo gde smo u ovom trenutku u odnosu na Italiju. Naš zadatak je da podignemo nivo i organizaciju naše igre. Bez obzira na ishod sutrašnjeg meča verujem da ćemo osvojiti medalju u Holandiji. – optimista je Jovo Caković, prvi trener kadetkinja Srbije.

 

Katarina Gajević se povredila protiv Grčke i po rečima dr Ljubana Martinovića, lekara svih nacionalnih selekcija OSS i ženske kadetske reprezentacije, propustiće dve preostale utakmice, iako se ne radi o težoj povredi.

 

- Rezultati pregleda su još sinoć pokazali da se ne radi o težoj povredi. U pitanju je distorzija skočnog zgloba i posle prespavane noći stanje je mnogo bolje. Katarina može da hoda i oslanja se na nogu, ali je nećemo izlagati naporima. Propustila je današnji trening i nalazi se pod lekarskom kontrolom, ali je sigurno da će oporavak biti dosta brz, uz adekvatnu terapiju i mirovanje. – naglasio je dr Martinović.

 

Kadetkinjama Srbije je učešće u Holandiji osmo na 12 šampionata Evrope. Osvojile su kadetkinje Srbije tri srebrne i dve bronzane medalje. Na debitantskom učešću, u Zagrebu 2003. osvojena je bronzana medalja. U Brnu 2007. i Roterdamu 2009. kadetkinje Srbije osvojile su srebrne medalje, a na EP 2011. u Ankari, Srbija je osvojila bronzanu medalju. Na EP 2015. u Bugarskoj, Srbija je zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju. Kadetkinje Srbije su u četvrtak protiv Grčke zabeležile jubilarnu 30 pobedu na 45. meču na prvenstvima Evrope. Srbija je pretrpela ukupno 15 poraza, uz set količnik 103:61 i impresivnih 66,67 odsto pobeda.

 

KADETKINJE – XII EP 2017. – ARNEM (DVORANA FALKENHAUZE), HOLANDIJA (1 – 9. APRIL):

SUBOTA, 8. APRIL:

POLUFINALE:

SRBIJA – ITALIJA          15.45 (http://www.laola1.tv/en-int/livestream/volleyball-cev-u18-europameisterschaft-frauen-semi1-len)

BELORUSIJA – RUSIJA  18.15

 

RAZIGRAVANJE ZA PLASMAN 5 – 8. MESTA:

POLJSKA – NEMAČKA          15.30

HOLANDIJA – SLOVENIJA    18.00

 

NEDELJA, 9. APRIL:

FINALE:                              16.30

MEČ ZA TREĆE MESTO:       14.00

MEČ ZA PETO MESTO:         14.30

MEČ ZA SEDMO MESTO:     12.00

 

KONAČAN PLASMAN:

  1.

  2.

  3.

  4.

  5.

  6.

  7.

  8.

  9. RUMUNIJA

10. BUGARSKA

11. TURSKA

12. GRČKA

 

Plasman na jubilarno, XV SP 2017. u konkurenciji kadetkinja (do 18 godina, rođene 2000. i mlađe) iz Evrope će ostvariti 6 najuspešnijih reprezentacija sa Prvenstva Evrope. Plasman su do sada izborili Srbija, Belorusija, Italija i Rusija, a još dva mesta će obezbediti pobednici mečeva Holandija – Slovenija i Poljska – Nemačka.

Učešće na XIV EYOF (Evropski olimpijski festival mladih) 2017, koji će se održati 23 – 29. jula u Đeru, u Mađarskoj ostvariće 7 najuspešnijih selekcija sa XII EP 2017.

XV SP 2017. odigraće se od 18 – 27. avgusta u Rosariju i Santa Feu, u Argentini, a na Prvenstvu će igrati 20 reprezentacija. Pored Argentine, domaćina, plasman su do sada izborili Brazil, Peru i Kolumbija iz Južne Amerike (CSV), Dominikanska Republika, SAD, Kuba i Meksiko iz Severne i Srednje Amerike (NORSEKA), Japan, Kina, Koreja i Tajland iz Azije (AVC).