>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Srbija u Bariju – u sredu uveče prvi trening u PalaFloriju

SENIORI – OI 2020. – INTERKONTINENTALNE KVALIFIKACIJE

Muška seniorska reprezentacija Srbije doputovala je danas posle podne (oko 17.00) u Bari. Posle 90 minuta leta od Beograda do Rima, a zatim još 45 minuta do Barija, izabranici Nikole Grbića stigli su hotel Madžesti, koji je i prošle godine, tokom Svetskog prvenstva, bio baza svih reprezentacija. Ovoga puta, pored prošlogodišnjih rivala, Australije i Kameruna, rival Srbiji biće i Italija na turniru C grupe Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2020.

 

 

 

 

 

Izjava Bojana Janića

Izjava Nevena Majstorovića

Izjava Nikole Jovovića

 

 

 

Seniori Srbije će večeras (sreda, 7. avgust) imati dvočasnovni trening u dvorani PalaFlorio, a zatim sutra (četvrtak, 8. avgust) još jedan, od 11.30 – 13.30 časova. Organizatori su najavili konferenciju za novinare (četvrtak, 14.30) na kojoj će se predstavnicima medija obratiti selektori sve četiri selekcije.

Sve utakmice Srbije iz Barija direktno će prenositi RTS 1 i TV SK 1. Preostale utakmice kvalifikacija (sve grupe uključujući i Bari) direktno će prenositi TV Sport Klub.

Muška seniorska reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u Bariju protiv Australije u petak, 9. avgusta od 18.00 časova. U 2. kolu, u subotu, 10. avgusta, Srbija će igrati protiv Kameruna od 18.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 11. avgusta, protiv Italije od 21.15 časova. Samo pobednik turnira će izboriti plasman na OI 2020, koje će se odigrati od 24. jula do 9. avgusta u Tokiju.

U Interkontinentalnim kvalifikacijama će igrati 24 najbolje selekcije sa FIVB rang liste, izuzimajući Japan, domaćina Olimpijskih igara.

Po sistemu serpentine formirano je 6 grupa, u kojima će igrati po 4 selekcije, a samo pobednik će izboriti plasman na OI 2020 (24. jul – 9. avgust).