Serbian flagcirilicalatinica

Vesti iz OSS

Vladimir Banković odbranio doktorsku disertaciju

VESTI IZ OSS

Vladimir Banković, dugogodišnji kondicioni trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, odbranio je prošle nedelje doktorsku disertaciju na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu. Tema njegovog doktorskog rada bila je „Relacije efikasnosti igre, telesne strukture i specifične fizičke pripremljenosti kod elitnih odbojkašica“.

dvb2

Istaknuti stručnjak, a odskora i doktor nauka, objasnio je kako je izgledalo samo istraživanje, ali i odbrana disertacije.

„Tema doktorske disertacije bila je Relacije efikasnosti igre, telesne strukture i specifične fizičke pripremljenosti kod elitnih odbojkašica, u našem slučaju reprezentativki Srbije. To je bila četvorogodišnja longitutivna studija. Istraživanje je rađeno kroz proces treninga i bazu podataka koju posedujemo, sa testiranjem prevashodno morfološkog tipa i specifične fizičke pripremljenosti kroz skokove, koje smo redovno testirali tokom svih sezona. Doktorska disertacija je odbranjena na Fakultetu sporta i fizičke kulture. Predsednik komisije bio je profesor Goran Nešić, a ostali članovi su bili Nikola Majstorović i Vladan Milić, dok je mentor u okviru ovog istraživanja bio Milivoj Dopsaj. Odbrana je prošla u najboljem redu, čak je i Teodora Pušić, libero reprezentacije, bila prisutna, kao i ostali profesori sa fakulteta. Nakon mog izlaganja, bilo je još pitanja vezano za prikupljanje i obradu podataka, ali i metodologiju koju smo koristili, pošto su po prvi put primenjeni određeni metodološki pristupi, koji ranije nisu korišćeni u sportu. Na tom uzorku se pokazalo da taj pristup ima mesta u nauci, tako da je doktorska disertacija doprinela u velikoj meri“, rekao je Vladimir Banković.

 • oktobar 2, 2023
 • 308
Објављено у Vesti iz OSS
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци

 • Potpisan poziv za učešće Tima Srbije na OI 2024. Potpisan poziv za učešće Tima Srbije na OI 2024.

  OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

  Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije svečano je potpisao poziv za učešće Tima Srbija na Olimpijskim igrama u Parizu 2024, na svečnoj ceremoniji održanoj u beogradskom hotelu „Hajat“ u prisustvu velikog broja gostiju i sportista.

 • Đula Mešter i Ivan Knežević na konferenciji „Diplomatija u sportu, sport u diplomatiji“ Đula Mešter i Ivan Knežević na konferenciji „Diplomatija u sportu, sport u diplomatiji“

  DRŽAVNI SEKRETARIJAT ZA SPORT MINISTARSTVA ODBRANE MAĐARSKE

  U organizaciji Državnog sekretarijata za sport Ministarstva odbrane Mađarske, u Budimpešti je održana tradicionalna konferencija „Diplomatija u sportu, sport u diplomatiji“, uz prisustvo velikog broja zvanica iz sveta sporta. Konferenciji su, kao specijalni gosti, prisustvovali Đula Mešter, predsednik OSS, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS.

 • U Zagrebu održan sastanak posvećen budućnosti odbojke u Evropi U Zagrebu održan sastanak posvećen budućnosti odbojke u Evropi

  ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

  U organizaciji Hrvatskog odbojkaškog saveza u Zagrebu danas je održan sastanak u prostorijama HOS čiji su domaćini bili Frane Žanić, predsednik HOS i Valentina Biflin, direktor HOS. Sastanku su prisustvovali Đula Mešter, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Sebastijan Šviderski, predsednik Odbojkaškog saveza Poljske, Lešek Leo Vencel, član UO Odbojkaškog saveza Poljske, Miroslav Pšedpelski, potpredsednik CEV i Roko Sikirić, nekadašnji rukovodilac odbojkaškog odeljenja CEV.

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga