Serbian flagcirilicalatinica

Vesti iz OSS

Prijavljeno 40 ekipa – Katarina Lazović promoter

59. „MAJSKI TURNIR“ – TROFEJ BEOGRADA 2024.

U beogradskom hotelu „M“ danas je održana konferencija za novinare povodom 59. „Majskog turnira“ – Trofeja Beograd 2024, koji će se odigrati od 29. aprila do 1. maja.

 

Učesnike su pozdravili Mladen Maran, predsednik OSB, Aleksandar Kočoski, generalni sekretar OSB, Novica Todosijević, član Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, i Katarina Lazović, reprezentativka Srbije i promoter turnira.

 

mt4

 

Pokrovitelji turnira su Odbojkaški savez Srbije i Gradski sekretarijat za sport i omladinu.

Mladen Maran, predsednik OSB, posebno se zahvalio Gradskom sekretarijatu za sport, koji već godinama podržava turnir.

Novica Todosijević je pozdravio prisutne u ime Nikole Penića, gradskog sekretara za sport i omladinu, pozdravio sve učesnike, poželeo im dobre rezultate i naglasio da je „Majski turnir“ jedan od najdugovečnijih turnira u Beogradu, da se održava od 1966 godine i da je najlepši pokazatelj kako sport spaja i zbližava.

 

 

Konferenciji su prisustvovali kapiteni i treneri 4 selekcije Beograda, koje će igrati na turniru: Lara Vučurević i Nikola Milanović (pionirke), Anrej Lukić i Nikola Ostojić (pioniri), Dunja Stojanović i Marko Stojanović (kadetkinje) i Danilo Veselić i Ivan Milenković (kadeti).

 

 

Tradicionalni, međunarodni „Majski turnir“ ove godine će okupiti 40 ekipa u 4 kategorije iz 7 zemalja: Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Republike Srpske i Srbije.

 

 

Izjava Mladena Marana

Izjava Aleksandra Kočoskog

Izjava Novice Todosijevića

 

mt5

 

Izjava Katarine Lazović

 

U konkurenciji pionirki (do 15 godina, 2009. i mlađe) igraće Beograd 1, Crna Gora, Skoplje (MKD), Stara Pazova, Šibenik (CRO), Beograd 2, Čačak, Ub, Maribor (SLO), Novi Sad, Obrenovac i Izola (SLO).

U konkurenciji pionira (do 16 godina, 2008. i mlađi) nastupiće Beograd, Zrenjanin, Crna Gora, Topola, Novi Sad, Mislinja (SLO), Bar (MNE) i pionirska reprezentacija Srbije.

U konkurenciji kadetkinja (do 17 godina, 2007. i mlađe) igraće Beograd, Plovdiv (BUL), Kosovska Mitrovica, Petrovac na Mlavi, Novi Sad, Izola (SLO), pionirska reprezentacija Srbije, Bar (MNE), Zagreb (CRO), Ub, Jesenice (SLO), Obrenovac, Ljubljana (SLO) i Smederevska Palanka.

U konkurenciji kadeta (do 18 godina, 2006. i mlađi) nastupiće Beograd, Požarevac, Bijeljina (Republika Srpska), Novi Sad, Zagreb (CRO) i Sombor.

Utakmice će se igrati u dvorani USC „Voždovac“ na Banjici, dvorani „Žarkovo“, sali Fakuleta sporta i fizičkog vaspitanja i sali Četvrte beogradske gimanzije.

Finalne utakmice u konkurenciji pionirki i pionira odigraće se u dvorani „Žarkovo“ u sredu, 1. maja od 11.10 časova (početak oba finala).

Finale u konkurenciji kadetkinja odigraće se u dvorani USC „Voždovac“ na Banjici u sredu, 1. maja od 12.00 časova, dok će u istoj dvorani odigrati finale i kadeti od 14.30 časova.

 

 

  • april 25, 2024
  • 940
Објављено у Vesti iz OSS
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga