Serbian flagcirilicalatinica

In memoriam

IN MEMORIAM – SLAVIŠA MANOJLOVIĆ – SOĆA

 SLAVIŠA MANOJLOVIĆ – SOĆA

(30. 9. 1957 – 15. 4. 2021)

Slaviša Manojlović – Soća, nekadašnji međunarodni odbojkaški sudija i delegat – kontrolor Banka Poštanska štedionica Superlige, preminuo je u 64. godini u Beogradu, posle kratke i teške bolesti.

Tužni su svi koji su ga poznavali jer je tokom više decenija bavljenja odbojkom oko sebe zračio plemenitošću i dobrotom.

Odigrao je samo nekoliko utakmica kao igrač u beogradskom "Obiliću", zatim bio svedok klupskih uspona osamdesetih godina kao sportski radnik – tada se to zvalo "tehniko" i potom više od četiri decenije posvetio suđenju i kontrolorskom poslu u odbojci.

Za odbojkaškog sudiju položio je 1980, a međunarodnu karijeru je počeo 1998. Kontrolor suđenja i delegat na utakmicama našeg najvišeg ranga takmičenja je od 2011, a svoju poslednju zvaničnu utakmicu imao je poslednjeg dana januara, pre dva i po meseca.

Svoja iskustva umeo je da podeli i sa najmlađim sudijama, pa je poslednjih nekoliko godina, iako se teško kretao, vikendom svoje vreme posvećivao njima, početnicima. Imao je redak dar da to što treba reći sudiji posle utakmice, prenese kratko, jezgrovito, precizno.

Bio je omiljen među sudijama i osoba kojoj se veruje. Obrazovan, dobronameran, dobroćudan, druželjubiv, duhovit – bio je rado viđen i u srpskim klubovima. Mnogo puta je "uskakao" zbog otkaza sudija ili kontrolora – delegata u poslednji čas, ne tražeći zbog toga nikakvu nagradu ili zahvalnost. Jednostavno, uživao je u odbojci i suđenju – kako za vreme utakmica, tako i na sudijskim putovanjima i druženjima.

Iznenadna teška bolest neočekivano brzo je prekinula životni put na kojem su Soćini saputnici bili odbojkaška lopta i pištaljka. Koleginicama i kolegama iz Udruženja odbojkaških sudija Srbije i Beogradskih odbojkaških sudija, kao i svima koji su ga poznavali, Slaviša Manojlović – Soća ostaće u najlepšoj uspomeni.

Vreme i mesto sahrane Slaviše Manojlovića biće naknadno saopšteni.

  • april 16, 2021
  • 642
Објављено у In memoriam
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga