Serbian flagcirilicalatinica

FIVB

Premijerno SP u pionirskoj konkurenciji u Peruu i Bugarskoj

FIVB – PIONIRKE I PIONIRI – I SP 2024.

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je da će se premijerno SP 2024. u pionirskoj konkurenciji odigrati u Peruu i Bugarskoj. Na prvenstvima će igrati odbojkašice i odbojkaši do 17 godina, rođeni 2008. i mlađi.

 

I SP 2024. u konkurenciji pionirki odigraće se od 17. do 24. avgusta u Peruu, a mesto će naknadno biti određeno. Pored domaćina, Perua, na SP će igrati Italija, Hrvatska, Turska, Argentina, Brazil, Kanada, Kina, Kineski Tajpeh, Dominikanska Republika, Ekvador, Egipat, Japan, Meksiko, Portoriko i Tajland.

Administrativni Bord FIVB odobrio je učešće Egipta, iako su na kvalifikacionom turniru u Africi (CAVB) igrale samo 3 selekcije, umesto propisanih 4. Egipat je prvak Afrike i igraće na prvom SP, dok su preostala dva mesta predviđena za Afriku, odlukom Administrativnog Borda FIVB popunile dve najuspešnije četvrtoplasirane selekcije na osnovu rang liste FIVB za kadetkinje (do 19 godina), a to su Tajland (No. 5) i Dominikanska Republika (No. 13).

 

I SP 2024. u konkurenciji pionira odigraće se od 24. do 31. avgusta, a mesto će naknadno biti određeno.

Pored Bugarske, domaćina, na SP će igrati Italija, Španija, Belgija, Argentina, Brazil, Čile, Kineski Tajpeh, Kuba, Egipat, Iran, Libija, Meksiko, Portoriko, Tunis i Uzbekistan.

Sistemom takmičenja je predviđeno da 16 reprezentacija budu svrstane u 4 grupe. Po završetku takmičenja po grupama, na osnovu plasmana, biće određeni parovi osmine finala, a zatim četvrtfinala, polufinala i utakmica za medalje.

Žreb za oba SP će se obaviti u martu.

 

fivb1

  • februar 29, 2024
  • 418
Објављено у FIVB
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga