Serbian flagcirilicalatinica

In memoriam

IN MEMORIAM - VLADIMIR ŠIŠKA

IN MEMORIAM

VLADIMIR ŠIŠKA

(1950 – 2021.)

Vladimir Šiška, potpredsednik UO OK Vojvodina i potpredsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, preminuo je u 71. godini u Novom Sadu od posledica virusa korona.

Sportska scena ostala je siromašnija za vrsnog sportskog radnika, koji je sav svoj život posvetio sportu, a najvećim delom odbojci. Bio je privrženi i predani saradnik, rukovodilac, prijatelj, pomagao je jednako finansijski i organizaciono.

vsiska1

Vladimir Šiška je rođen 1950. godine u Novom Sadu. Po zanimanju je bio stomatolog. Bio je direktor „Mladinske knjige“, „Foruma“ i „Prosvete“ iz Beograda do 1990, kada je postao predsednik Holding kompanije „Š Panonija komerc“. Vladimir Šiška je bio predsednik OK Vojvodina u sezoni 1992/93. kada je potpisan prvi ugovor o generalnom sponzorstvu, sa tada moćnom „Š Panonijom komerc“. Upravo je on kao čelni čovek kompanije pomogao da saradnja bude uspostavljena. Kompanija je sve svoje resurse stavila u službu kluba, pa je na taj način realizovano i finansiranje sportskog programa, smeštaja, ishrane, priprema... Bio je to početak meteorskog uspona crveno – belih u svim segmentima. Šiškino delovanje i podrška klupskom rukovodstvu bili su od velike važnosti, jer u to vreme nije bilo mnogo ljudi oko Vojvodine.

Uvek je pre sebe, isticao zasluge klupskih pregalaca, ali je i njegova podrška znatno uticala na stvaranje sjajne organizacije. I posle odlaska sa mesta predsednika ostao je uz klub, pomagao finansijski, organizaciono, kao i u kontaktima sa novim poslovnim saradnicima, uticajnim ljudima, rukovodiocima kompanija koje su kasnije bile deo sponzorskog pula. Bio je deo i velikog uspeha 1996, kada je Vojvodina osvojila treće mesto u Ligi šampiona.

U Upravni odbor odbojkaškog šampiona ušao je ponovo 2013. godine, kao potpredsednik i sa Nikolom Salatićem, tada novim generalnim direktorom, napravio korake i poslovne poteze, koji su Vojvodini ponovo doneli apsolutnu vladavinu na terenu. Od tada je zaokružio dva olimpijska ciklusa u OK Vojvodina, a pored šampionskih titula, voleo je da ističe evropski uspeh, osvajanje CEV Kupa izazivača 2015.

Bio je čovek sporta, za koji je radio, kako je voleo da govori, od 7 do 23 časa i drugačije nije umeo. U mlađim danima takmičio se u nekoliko sportskih disciplina. Od 2013. bio je predsednik Gradskog sportskog saveza Novog Sada. Pomagao je mnoge klubove, sportove i saveze, bio je član Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije, potpredsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, član rukovodstva KK Vojvodina, BK Vojvodina, angažovan i u STK Novi Sad...

Komemoracija povodom smrti Vladimira Šiške održaće se u subotu, 15. maja u 12.00 časova u amfiteatru SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu.

Vladimir Šiška će biti sahranjen u subotu, 15. maja u 14.15 časova na Novom groblju u Novom Sadu.

  • maj 11, 2021
  • 1196
Објављено у In memoriam
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga