Serbian flagcirilicalatinica

Pionirke

Delegacija OSS posetila Bekeščabu

PIONIRKE – IV EP 2023.

Đula Mešter, predsednik OSS, predvodio je delegaciju Odbojkaškog saveza Srbije u kojoj su bili Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS i Mladen Maran, predsednik OSB, koja je posetila Bekeščabu u Mađarskoj. Vrnjačka Banja i Bekeščaba će biti domaćini IV EP 2023. u konkurenciji pionirki (do 17 godina, 2007. i mlađe), koje će se odigrati od 11. do 22. jula 2023, uz učešće 16 reprezentacija.

 

hb1

 

U delegaciji Odbojkaške federacije Mađarske bili su dr Ferenc Kerš, predsednik Odbojkaške federacije Mađarske, Žolt Ludvig, generalni sekretar OFM, Gabrijela Vatai, operativni direktor OFM, i Adam Baran, član IO OFM i predsednik Odbojkaške akademije Bekeščaba.

 

hb5

 

Tokom dvodnevne posete Bekeščabi, delegacija OSS je posetila dvorane u kojima će pionirke igrati i trenirati na prvenstvu Evrope, kao i Odbojkašku akademiju Bekeščaba.

 

hb6

 

Na sastancima dve delegacije dogovorena je da se pokrene inicijativa za saradnju Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja dve zemlje, kao i da se primene detalji bilaterarne saradnje predviđeni sporazumom postignutim u Niređhazi februara 2020. Saradnja nije dostigla predviđeni nivo zbog pandemije virusa Kovid-19, a planirane su zajedničke pripreme nacionalnih selekcija, saradnja klubova iz Srbije i Mađarske, kao i zajednička organizacija odbojkaških takmičenja i turnira.

Drugog dana posete delegacije OSS, Peter Sarvaš, gradonačelnik Bekeščabe, priredio je prijem u Gradskoj kući u Bekeščabi, na kojoj se prisutnima obratio Đula Mešter, predsednik OSS.

 

 

Mađarski mediji i portali sa velikim ushićenjem govore o poseti delegacije OSS, a posebnu pažnju su poklonili Đuli Mešteru i svi nabrajaju medalje koje je osvojio, posebno zlato i bronzu sa Olimpijskih igara, srebro sa Svetskog prvenstva i zlato sa Evropskog prvenstva.

Bekeščaba je sedište županije Bekeš, i udaljena je 120 km severoistočno od srpsko – mađarske granice. Bekeščaba i Zrenjanin su gradovi pobratimi od 1966.

 

pep2

  • decembar 8, 2022
  • 1097
Објављено у Pionirke
Оцените овај чланак
(2 Гласова)

Сродни чланци

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga