Serbian flagcirilicalatinica

Nezapamćeni podvig Anje Lukić!

PIONIRKE – PRVENSTVO SRBIJE 2022. – FINALNI TURNIR

Odbojkašica Radničkog 1977 iz Kragujevca, Anja Lukić, u utakmici protiv Tehničara iz Kraljeva, napravila je neverovatnih 25 uzastopnih as-servisa. U ovom duelu ostaće upamćen poslednji set koji su Kragujevčanke dobile sa 25:0 i to sve asevima.

alukic

Mlada pionirka i tehničar Radničkog, postigla je novi sopstveni rekord u as-servisima. Do sada je to bio broj 15, a posle današnje utakmice taj broj je povećan na 25. Devojčica je od samog početka pa do kraja seta ostala na servis liniji, što je gotovo neverovatno.

„U našoj ekipi ja sam najsigurniji igrač što se tiče servisa, međutim imala sam neke greške, verovatno zbog pritiska. U trećem setu smo se sve igračice zainatile i ja sam stala na servis, a u glavi mi je bilo da želim da se sad baš pokažem. Trener mi je rekao da samo ubacim servis, a posle da pojačam, međutim krenuli su asevi da se ređaju. Mislim da je u nekom trenutku protivnička ekipa izgubila koncentraciju, što je bio još veći motiv da nastavim da serviram dobro“, rekao je tehničar Radničkog.

Najveća podrška Kragujevčanki je njen tata, koji nije mogao da prisustvuje utakmici. Možda nije fizički bio tu, ali je bio u njenim mislima dok je svojim fenomenalnim servisima osvajala poene.

„Konstantno sam razmišljala o mom tati i on mi je bio non-stop u glavi. Tata me prati uvek, a sad nije bio u prilici da dođe i sve poene sam njemu posvetila. Poslednji poen kad smo osvojile, sve igračice iz tima su skočile na mene. Svaka od njih je bila ponosna na mene, a takođe i naš trener“, kaže Lukić.

alukic1

Jedino što je u trenutku zasmetalo ovoj talentovanoj pionirki jeste vrućina u hali, ali čak ni tada nije odustala u svojoj nameri da napravi nesvakidašnji rezultat i set za pamćenje.

„U jednom trenutku mi je bilo previše toplo, pogledala sam u sudiju i htela sam da mu kažem da sačeka malo da dođem do vazduha. Međutim, nisam dopustila da me to poremeti, već sam skupila snage da nastavim. Nikada nisam osvojila 25 poena, rekord mi je bio 15 i kada sam stigla do te brojke, razmišljala sam u sebi da moram da dođem makar do 20 poena, minimum. Uspela sam da izdržim do kraja seta i ne mogu da opišem koliko mi je bio prelep osećaj“, zaključila je mlada Lukić.

  • maj 14, 2022
  • 3111
Оцените овај чланак
(9 Гласова)

Сродни чланци

  • Vojvodini titula prvaka Srbije, bronza za Niš Vojvodini titula prvaka Srbije, bronza za Niš

    JUNIORI – PRVENSTVO SRBIJE 2023.

    Juniori Vojvodine osvojili su titulu prvaka Srbije pošto su u finalu Finalnog turnira Prvenstva Srbije u Novom Sadu savladali Partizan sa 3:0 (25:18, 25:14, 25:23). U utakmici za treće mesto Niš je pobedio Crvenu zvezdu i osvojio bronzanu medalju.

  • Vojvodina i Partizan u finalu u Novom Sadu, za bronzu Crvena zvezda – Niš Vojvodina i Partizan u finalu u Novom Sadu, za bronzu Crvena zvezda – Niš

    JUNIORI – PRVENSTVO SRBIJE 2023.

    U finalu Finalnog turnira Prvenstva Srbije u konkurenciji juniora u Novom Sadu igraće Vojvodina iz Novog Sada i Partizan. U utakmici za treće mesto sastaće se Crvena zvezda i Niš.

  • Crvena zvezda – Vojvodina u polufinalu u Novom Sadu, Partizan čeka rivala Crvena zvezda – Vojvodina u polufinalu u Novom Sadu, Partizan čeka rivala

    JUNIORI – PRVENSTVO SRBIJE 2023.

    Posle prvog dana Finalnog turnira Prvenstva Srbije u konkurenciji juniora plasman u polufinale izborile su tri ekipe: Crvena zvezda, Vojvodiina i Partizan. Polufinalista iz G grupe biće poznat posle duela između Niša i Stražilova iz Sremskih Karlovaca, a prvo mesto posle dva meča zauzima Železničar iz Beograda.

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga