Serbian flagcirilicalatinica

Vesti iz OSS

Seniorke Srbije 13. put najbolji ženski tim u izboru OKS

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, vicešampion Evrope sa EP 2023, 13. put je proglašena za najbolji ženski tim u Srbiji, u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, na svečanosti proglašenja najuspešnijih sportista u 2023, održanoj u Domu Narodne Skupštine u Beogradu.

 

oks1

 

Vesni Đurišić, potpredsedniku OSS, nagradu za najuspešniji ženski tim Srbije uručio je Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije.

Odbojkaški savez Srbije su na svečanosti predstavljali Vesna Đurišić, potpredsednik OSS i Petar Bogunović, predsednik OSV i potpredsednik OSS.

Svečanosti u Domu Narodne Skupštine prisustvovali su i Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova, Slavica Đukić – Dejanović, ministar prosvete, i Zoran Gajić, ministar sporta.

 

oks2

 

Ivana Španović, skakačica u dalj, osvajačica zlatne medalje na Svetskom prvenstvu i bronzane na prvenstvu Evrope, proglašena je za najuspešniju sportistkinju Srbije četvrti put u karijeri.

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, proglašen je za najuspešnijeg u 2023. i tako 10. put osvojio priznanje za najboljeg sportistu Srbije.

Angelina Topić, skakačica u vis, dobitnik je priznanja „Najuspešniji mladi sportista Srbije – Bobana Momčilović Veličković“ za 2023.

Strahinja Stojačić, svetski i evropski prvak i MVP SP i EP u basketu 3x3, proglašen je za najuspešnijeg sportistu Srbije u timskim sportovima za 2023. godinu.

Basket 3x3 reprezentacija Srbije, prvak Evrope i sveta, je najuspešniji muški tim u 2023.

Goran Obradović, trener atletičarke Ivane Španović, proglašen je za najboljeg trenera u 2023.

Učenici i nastavnici OŠ “Olga Milošević” iz Smederevske Palanke prvi su dobitnici nagrade u okviru projekta “Promocija olimpijskih vrednosti – poštovanje, prijateljstvo, izuzetnost”.

Boriša Simanić, košarkaški reprezentativac, osvajač srebrne medalje na SP 2023, dobitnik je nagrade „Trofej Olimpijsko srce – General Đukić“.

 

FOTOGRAFIJE: OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

 

oks1

  • februar 2, 2024
  • 579
Објављено у Vesti iz OSS
Оцените овај чланак
(1 Глас)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga