Serbian flagcirilicalatinica

Vesti iz regiona

Kadetske reprezentacije Beograda osvojile zlato, srebro i bronzu u Zagrebu i tri pojedinačne nagrade

OSS – OSB

Tri kadetske reprezentacije Beograda osvojile su tri medalje i tri pojedinačne nagrade na tradicionalnom međunarodnom Trofeju Zagreb 2023. – 2. “Memorijalu Vinko Dobrić”, koji je odigran u Domu odbojke “Bojan Stranić” u Zagrebu, u organizaciji Zagrebačkog odbojkaškog saveza. Na turniru je igralo 15 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a nastupile su devojčice i dečaci rođeni 2006. i mlađi.

 

U finalu 17. Trofeja Zagreb u konkurenciji kadetkinja, Zagreb je pobedio Beograd 1 sa 2:1 (23:25, 25:16, 15:10), dok je Beograd 2 u meču za treće mesto savladao Ljubljanu sa 2:1 (22:25, 25:15, 15:10).

U jubilarnom, 20. finalu Trofeja Zagreb u konkurenciji kadeta, reprezentacija Beograda je u finalu savladala Šempeter iz Slovenije sa 2:0 (25:9, 25:19).

Za najbolje igrače turnira (MVP) proglašeni su Laura Kesar iz Zagreba i Đorđe Milosavljević iz Beograda.

Aleksandra Ćirić iz Beograda 1 i Jaka Cesnik iz Šempetra proglašeni su za najbolje napadače, a Ana Prkačin iz Zagreba i Danilo Veselić iz Beograda za najbolje tehničare turnira.

 

vir50

 

Pehare, medalje i nagrade najboljim pojedincima predala je Vanda Dobrić, kćerka legendarnog Vinka Dobrića, osnivača turnira.

U selekciji kadetkinja Beograd 1 igrale su: Ivana Cvetković, Maja Ostojić, Aleksandra Ćirić, Miona Tasić, Tamara Đačić, Lenka Šilobad, Mila Sakić, Bojana Miljević, Sofija Savić, Tamara Tulimirović, Mia Vukić i Dunja Stojanović, a treneri su bili treneri Ana Lazić i Nikola Obrenović.

Za kadetsku reprezentaciju Beograd 2 igrale su: Saša Marković, Mia Vještica, Dušanka Barjaktarović, Anđelija Vasić, Milica Barjaktarović, Sara Obrenović, Nina Zdravković, Maša Reljić, Mina Ikonov, Isidora Janković, Sofija Đorđević i Višnja Čanak, a trener je bio Aleksandar Vićentijević.

Muška kadetska reprezentacija Beograda je u Zagrebu igrala u sastavu: Danilo Veselić, Bogdan Miladinović, Viktor Batizić, Marko Škuletić, Vladimir Caković, Nikola Milošević, Luka Radović, Pavle Milovanović, Đorđe Milosavljević, Petar Stevanović, Andrej Vukadinović i Nikolas Drageljević, a treneri su bili Vuk Delić i Aleksandar Ernjaković.

  • jun 15, 2023
  • 771
Објављено у Vesti iz regiona
Оцените овај чланак
(1 Глас)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga