Serbian flagcirilicalatinica

Vesti iz regiona

Kadetske reprezentacije Beograda osvojile zlato, srebro i bronzu u Zagrebu i tri pojedinačne nagrade

OSS – OSB

Tri kadetske reprezentacije Beograda osvojile su tri medalje i tri pojedinačne nagrade na tradicionalnom međunarodnom Trofeju Zagreb 2023. – 2. “Memorijalu Vinko Dobrić”, koji je odigran u Domu odbojke “Bojan Stranić” u Zagrebu, u organizaciji Zagrebačkog odbojkaškog saveza. Na turniru je igralo 15 ekipa iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a nastupile su devojčice i dečaci rođeni 2006. i mlađi.

 

U finalu 17. Trofeja Zagreb u konkurenciji kadetkinja, Zagreb je pobedio Beograd 1 sa 2:1 (23:25, 25:16, 15:10), dok je Beograd 2 u meču za treće mesto savladao Ljubljanu sa 2:1 (22:25, 25:15, 15:10).

U jubilarnom, 20. finalu Trofeja Zagreb u konkurenciji kadeta, reprezentacija Beograda je u finalu savladala Šempeter iz Slovenije sa 2:0 (25:9, 25:19).

Za najbolje igrače turnira (MVP) proglašeni su Laura Kesar iz Zagreba i Đorđe Milosavljević iz Beograda.

Aleksandra Ćirić iz Beograda 1 i Jaka Cesnik iz Šempetra proglašeni su za najbolje napadače, a Ana Prkačin iz Zagreba i Danilo Veselić iz Beograda za najbolje tehničare turnira.

 

vir50

 

Pehare, medalje i nagrade najboljim pojedincima predala je Vanda Dobrić, kćerka legendarnog Vinka Dobrića, osnivača turnira.

U selekciji kadetkinja Beograd 1 igrale su: Ivana Cvetković, Maja Ostojić, Aleksandra Ćirić, Miona Tasić, Tamara Đačić, Lenka Šilobad, Mila Sakić, Bojana Miljević, Sofija Savić, Tamara Tulimirović, Mia Vukić i Dunja Stojanović, a treneri su bili treneri Ana Lazić i Nikola Obrenović.

Za kadetsku reprezentaciju Beograd 2 igrale su: Saša Marković, Mia Vještica, Dušanka Barjaktarović, Anđelija Vasić, Milica Barjaktarović, Sara Obrenović, Nina Zdravković, Maša Reljić, Mina Ikonov, Isidora Janković, Sofija Đorđević i Višnja Čanak, a trener je bio Aleksandar Vićentijević.

Muška kadetska reprezentacija Beograda je u Zagrebu igrala u sastavu: Danilo Veselić, Bogdan Miladinović, Viktor Batizić, Marko Škuletić, Vladimir Caković, Nikola Milošević, Luka Radović, Pavle Milovanović, Đorđe Milosavljević, Petar Stevanović, Andrej Vukadinović i Nikolas Drageljević, a treneri su bili Vuk Delić i Aleksandar Ernjaković.

  • jun 15, 2023
  • 567
Објављено у Vesti iz regiona
Оцените овај чланак
(1 Глас)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga