Serbian flagcirilicalatinica

Projekat: Moj prvi smeč

Projekat "Moj prvi smeč" Odbojkaškog saveza Srbije dovodi u sredine širom naše zemlje besplatne škole odbojke za dečake uzrasta do 14 godina

Prof. dr Mithat Blagajac obavio testiranja najmlađih odbojkaša u Kampu „Moj prvi smeč“ u Kragujevcu

OSS – „ODBOJKA ZOVE – MOJ PRVI SMEČ“

Prof. dr Mithat Blagajac, stručni saradnik OSS za oblast fizičke pripreme, uradio je dijagnostiku zdravstvenog stanja, telesne kompozicije, posturalnog statusa za prvu grupu polaznika Kampa „Moj prvi smeč“ u Kragujevcu.

mps51

U toku realizacije projekta „Moj prvi smeč“ velika pažnja je posvećena razvojnoj komponenti treninga, uz maksimalnu informisanost polaznika na pravilnu ishranu (sistem i program zdrave ishrane), pravilnu hidrataciju organizma (izbegavanje gaziranih i energetskih napitaka, konzumiranje dovoljnih količina vode), kao i stalno potenciranje značaja pravilnog držanja tela i upoznavanje sa odgovarajućim modelima programa koje deca treba da izvode samostalno i svakodnevno.

Dijagnostika posturalnog statusa mladih odbojkaša i odbojkašica u toku 2021. pokazala je da 50 odsto dece ima značajne disbalanse posture (između ostalog i razlike u dužini nogu od 9 do 22 mm), a slična je situacija i kod mladih fudbalera i atletičara.

Prof. dr Mithat Blagajac je u okviru projekta „Moj prvi smeč“ sa svojim saradnicima uradio analize metode heterometrije (merenje razlike u dužini nogu), vizuelne dijagnostike posture (pravilnog držanja tela, metode ploskostopije (foto otiska stopala) i dijagnostike gipkosti kičmenog stuba.

Projekat „Odbojka zove – moj prvi smeč“ sprovodi OSS, uz podršku Regionalnih odbojkaških saveza, UOKPL, UOKRL, UOSS i UOTS, a planirana je realizacija na celoj teritoriji Republike Srbije.

U prvoj smeni u Kragujevcu, od 7. do 14. jula učestvuje 58 dečaka i 5 trenera, dok će u drugoj smeni, od 14. do 21. jula trenirati 68 dečaka i 9 trenera.

mps

 • jul 15, 2021
 • 359
Објављено у Moj prvi smeč
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци

 • Kongres Balkanske odbojkaške asocijacije u subotu u Skoplju Kongres Balkanske odbojkaške asocijacije u subotu u Skoplju

  BVA – XXIII KONGRES 2022.

  XXIII Kongres Balkanske odbojkaške asocijacije, BVA, održaće se u subotu, 23. januara u hotelu “Aleksandar Palas” u Skoplju, u Severnoj Makedoniji. Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS i Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS i član Tehničke komisije BVA predstavljaće Odbojkaški savez Srbije na Kongresu u Skoplju.

 • UOTS poželeo dobrodošlicu i uspeh u radu Kolakoviću i Santareliju UOTS poželeo dobrodošlicu i uspeh u radu Kolakoviću i Santareliju

  OSS – UOTS

  Udruženje odbojkaških trenera Srbije je na svom sajtu poželelo dobrodošlicu Igoru Kolakoviću i Danijeleu Santareliju, prvim trenerima seniorskih reprezentacija Srbije.

 • Danijele Santareli novi trener seniorki Srbije Danijele Santareli novi trener seniorki Srbije

  SENIORKE

  Danijele Santareli, aktuelni trener italijanskog šampiona Imoko Volej Koneljana, imenovan je za prvog trenera ženske seniorske reprezentacije Srbije. Odbojkaški savez Srbije i italijanski stručnjak su se dogvorili da saradnja traje do 2025.

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  Lukoil in line Eng correct color WEB 01
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga